Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Νέα πολιτική καραντίνας για τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Νέα πολιτική που αφορά την υποχρεωτική καραντίντα που επιστρέφουν στην αμερικανική πολιτεία από χώρες που έχουν πληγεί από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα ανακοίνωσε χθες ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Κουόμο τόνισε ότι κύριο μέλημα αποτελεί η δημόσια ασφάλεια, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την καταπολέμηση του ιού.

Οι αρχές θα ζητούν από το ιατρικό προσωπικό και τους επιβάτες που φθάνουν στη Νέα Υόρκη από χώρες που έχουν πληγεί από τον Έμπολα και είναι κάτοικοι της πολιτείας να παραμένουν στα σπίτια τους για 21 ημέρες, δήλωσε ο Κουόμο σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Όσοι άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα θα μπορούν να δέχονται επισκέψεις από μέλη της οικογένειάς τους κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, δήλωσε ο Κουόμο. Η πολιτεία θα θεσπίσει εναλλακτικούς κανόνες για όσους δεν κατοικούν στη Νέα Υόρκη και θεωρούνται ότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ακόμα κι αν δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του ιού.

Εάν κάποιος, ο οποίος φτάνει στη Νέα Υόρκη από χώρες που έχουν πληγεί από τον Έμπολα, δεν εμφανίζει συμπτώματα του ιού ή δεν έχει έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν προβληθεί από τη νόσο, θα υπόκεινται σε έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματός τους δύο φορές ημερησίως για διάστημα 21 ημερών.

«Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε την αποστολή βοήθειας προς τη δυτική Αφρική και την προστασία της δημόσιας υγείας στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Κουόμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.