Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η εμμηνόπαυση δυσκολεύει τη ζωή των γυναικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέσσερις στις δέκα υποφέρουν από κατάθλιψη, άγχος και εφίδρωση.

Πάνω από το ένα τέταρτο των γυναικών, που περνούν τη φάση της εμμηνόπαυσης, δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής, εξαιτίας των συμπτωμάτων που τη συνοδεύουν.

Όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα, το ένα πέμπτο των γυναικών αναγκάζεται να πάρει άδεια από τη δουλειά, ενώ ένα ακόμη 50% βρίσκεται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια.

Από τις 3.275 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, που διεξήχθη στη Μ. Βρετανία, οι μισές δήλωσαν ότι έχουν κατάθλιψη, ενώ πάνω από το ένα τρίτο ανέφερε ότι υποφέρει από συμπτώματα άγχους.

Άλλα κοινά συμπτώματα που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση είναι η εξάντληση και το αίσθημα κόπωσης, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, οι εξάψεις και η απώλεια της μνήμης.

Τέσσερις στις δέκα γυναίκες έχει αναζητήσει ιατρική βοήθεια για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αυτών.

«Είναι τραγικό το γεγονός ότι πολλές γυναίκες δε λαμβάνουν καμία βοήθεια. Πολλές αισθάνονται αγχωμένες, μπερδεμένες, καταθλιπτικές και εξαντλημένες σε σημείο που να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους» ανέφερε στη MailOnline η ειδική σε θέματα εμμηνόπαυσης, Dr Annie Evans.

Ο μέσος όρος ηλικίας για την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης είναι τα 51 χρόνια, ωστόσο πολλές γυναίκες περνούν σε αυτή τη φάση στη δεκαετία των 40 ή 60. Ένα ποσοστό της τάξης του 6% περνά εμμηνόπαυση πριν κλείσει τα 40 έτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.