Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Δράση για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγγραφές 262 νέων υποψήφιων δοτών στο «Be my Hero».

Με το εκπληκτικό και άνευ πρηγουμένου - για τα έως τώρα δεδομένα - νούμερο εγγραφών 262 νέων υποψηφίων εθελοντών δοτών μέσα σε δύο ημέρες μόνο! και την ενθουσιώδη και συγκινητική συμμετοχή εκατοντάδων ευαισθητοποιμένων πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις παραλίες στις Ράχες Φθιωτιδας η πολύ σημαντική κοινωνική δράση υγείας, με τίτλο «Be my Hero», με σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, υπό την Αιγίδα του Δήμου Στυλίδας καθώς και με την αξιέπαινη συμμετοχή της ομάδας κωπηλατών SouthEvianGulfteam.

Την εκδήλωση υποστήριξε και τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος βράβευσε συμβολικά τους αθλητές και συνεχάρη τους διοργανωτές λαο τους νέους εθελοντές δότες ενώ πρέτρεψε τον κόσμο να γίνουν εθελοντές υποψήφιοι δότες μυελού των οστών

Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την επιτακτική και ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη που υπάρχει για αύξηση του συνολικού αριθμού των δοτών μυελού των οστών σε πανεθνικό επίπεδο, ελπίδα ζωής για τα παιδιά με καρκίνο της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της δράσης «BeMyHero», ο κωπηλάτης του South Evian Gulf team και των «1.000 Μιλίων» Άγγελος Χριστοφίδης, μαζί με συναθλητές του και άλλους θαλασσινούς συνοδοιπόρους, πραγματοποίησαν με καγιάκ τον 1ο Διάπλου του Μαλιακού – Ράχες Φθιώτιδας.

Οι νέοι εθελοντές υποψήφιοι δότες συμπλήρωσαν την αίτηση και στην συνέχεια με απλό,ανώδυνο τρόπο έδωσαν δείγμα σάλιου με μια μπατονέτα για την ταυτοποίηση του ιστικού τους τύπου. Με αυτόν τον τρόπο, συνέβαλαν στην ενίσχυση της προσπάθειας;για την αύξηση του συνολικού αριθμού των δοτών σε πανεθνικό επίπεδο. Αν κάποιος στο εξής βρεθεί να είναι συμβατός με ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση, τότε θα ειδοποιηθεί για τη δωρεά, η οποία γίνεται εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα και ακίνδυνα με μια μέθοδο παρόμοια με αυτή της απλής αιμοληψίας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.