Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης μόνο για γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το γυναικείο... Facebook δημιούργησε μια πρώην υπάλληλος της εταιρείας.

Ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ευελπιστεί να προσφέρει το… διαδικτυακό χώρο, που αναζητούσαν οι γυναίκες, χωρίς τις «παρεμβάσεις» ανδρών!

Η Susan Johnson, μια πρώην υπάλληλος του Facebook, αποφάσισε να ιδρύσει το «Women.com» ως ένα φόρουμ, όπου οι χρήστες –μόνο γυναίκες!- μπορούν να μιλούν ελεύθερα για θέματα υγείας, φύλων, ομορφιάς, μητρότητας, μόδας αλλά και για ζητήματα καριέρας και για την πολιτική.

Σύμφωνα με το slate.com, έχουν ήδη υπάρξει μερικές προσπάθειες «εισβολής» από άντρες, ωστόσο «τους θέσαμε εκτός», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.



Η ιστοσελίδα είναι invite-only και οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση μέσω του Facebook Connect, περιορίζοντας τις πιθανότητες των ανδρών να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω ψεύτικων προφίλ.

Σε αντίθεση με το Facebook, το οποίο εστιάζει περισσότερο στις ενημερώσεις κατάστασης και τη χρήση φωτογραφιών, το Women.com οργανώνεται γύρω από ερωτήσεις και απαντήσεις, καθώς η ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτό πιστεύει ότι «μια καλή ερώτηση είναι η βάση για μια συναρπαστική συζήτηση μεταξύ των γυναικών».

Για παράδειγμα, ένα από τα ερωτήματα που έχει τεθεί είναι το εξής: «Ανακάλυψα ότι ο σύζυγος της φίλης μου την απατά. Τι κάνω;».

Δεδομένου ότι το 58% των χρηστών του Facebook και το 84% του Pinterest είναι γυναίκες, το Women.com μάλλον δε θα έχει και τόσο μεγάλο πρόβλημα να… προσελκύσει το ενδιαφέρον μιας μερίδας αυτών, γράφει η Taylor Lorenz στη Daily Mail.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.