Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Άλυτο το πρόβλημα της παιδικής φτώχειας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον ένα εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες ένδειας στον Καναδά.

Οι αριθμοί σοκάρουν: Ένα στα επτά παιδιά του Καναδά είναι μέλος οικογένειας με χαμηλό εισόδημα, κάτω από το όριο της φτώχειας -ο αριθμός τους υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 967.000-, παρότι η κυβέρνηση του Καναδά είχε δεσμευτεί πριν από 24 χρόνια ότι δεν θα επιτρέψει να διαβιούν παιδιά σε συνθήκες ένδειας.

Τα περισσότερα από τα παιδιά αυτά ζουν στο Οντάριο (371.000). Ανησυχητικό χαρακτηρίζεται επίσης το γεγονός ότι το 38,2% των μητέρων που έχουν μονογονεϊκές οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας στο Οντάριο.

Τα στατιστικά στοιχεία αυτά αφορούν το 2011 (είναι τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα), όταν ο αριθμός των παιδιών κάτω από το όριο της φτώχειας μάλιστα έχει μειωθεί κατά τι σε σχέση με το 2010, όταν είχαν καταμετρηθεί 979.000 παιδιά.

Ο αριθμός των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας είναι πολύ υψηλότερος από το 1989, όταν το καναδικό κοινοβούλιο είχε εγκρίνει ομόφωνα ένα ψήφισμα που προέβλεπε ότι θα τερματιζόταν η φτώχεια των παιδιών μέχρι τη νέα χιλιετηρίδα. Τότε είχαν καταμετρηθεί 912.000 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχιας.

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ανηλίκων καλούν την κυβέρνηση του Καναδά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο της αυξανόμενης φτώχιας των παιδιών του Καναδά, λαμβάνοντας νέα μέτρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.