Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ποινές "χάδι" για τα πιστοποιητικά της μικρής Μαρίας - Τι απαντά ο Δήμος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αθώα η διευθύντρια του ληξιαρχείου, επίπληξη στην προϊσταμένη, πρόστιμο αποδοχών 15 ημερών σε μία υπάλληλο. Αυτές ήταν όλες κι όλες οι ποινές που επέβαλε η ελεγκτική αρχή του δήμου Αθηναίων για την πλημμελή έρευνα στα πλαστά πιστοποιητικά τα οποία οδήγησαν στην παράνομη υιοθεσία της μικρής Μαρίας πριν από ένα χρόνο. Βασική δικαιολογία των τριών εμπλεκομένων ήταν ο φόρτος εργασίας.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ



Από την πλευρά του στελέχη του δημοτικής αρχής επισημαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα των παράτυπων ετεροχρονισμένων δηλώσεων γέννησης στο Ληξιαρχείο Αθηνών, κάλεσε επί τόπου το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση και διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Παράλληλα, τονίζουν, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι -για τους οποίους σημειωτέον κινείται από τη Δικαιοσύνη η ποινική διαδικασία- προκειμένου να διευκολυνθεί ο έλεγχος καθώς και η λειτουργία της υπηρεσίας.

"Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε, έως σήμερα, καμία νομοθετική πρωτοβουλία που θα θωράκιζε τη διαδικασία, λόγω των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν από τον δήμο Αθηναίων μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, οι αιτήσεις ετεροχρονισμένων δηλώσεων γέννησης εντός του 2014 περιορίζονται σε μονοψήφιο αριθμό", σημειώνουν κύκλοι της δημοτικής αρχής, υπογραμμίζοντας ότι ο Γιώργος Καμίνης έχει ζητήσει όλο όλο το φάκελο της υπόθεσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.