Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πόσοι αναπληρωτές αναμένονται να προσληφθούν σήμερα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσπάθεια να ενεργοποιηθούν πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Σήμερα αναμένονται εκτός απροόπτου οι πρώτες προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος. Το Υπουργείο Παιδείας, όπως έγραψε το newsbeast.gr, θα αξιοποιήσει άμεσα τις 2000 πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού ενώ γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθούν προσλήψεις και μέσω του ΕΣΠΑ για την Α'θμια εκπαίδευση.

Για τις προσλήψεις του ΕΣΠΑ, περίπου 1000 στον αριθμό, σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr έχει ήδη μπει η πρώτη υπογραφή από τον Υπουργό Οικονομικών ενώ αναμένεται και η υπογραφή του υπουργού Διοικητικές Μεταρρύθμισης.

Από τις 2000 πιστώσεις οι 1500 θα κατευθυνθούν στην Α'θμια εκπαίδευση με τη μερίδα του λέοντος να την έχουν οι δάσκαλοι. Στη δευτεροβάθμια περίπου 230 προσλήψεις αναμένονται για τους φιλολόγους, ενώ από 100 προσλήψεις πιθανόν να έχουν οι μαθηματικοί και οι βιολόγοι και μικρότερος θα είναι ο αριθμός προσλήψεων για φυσικούς, χημικούς, γεωλόγους.

Ακόμα δεν έχουν μπει οι σχετικές υπογραφές και τα πιο πάνω νούμερα είναι ενδεικτικά ενώ σημειώνουμε ότι ο κ. Μπράτης, αιρετός στο ΚΥΣΠΕ, ενημέρωσε μέσα από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναμένονται 1130 προσλήψεις δασκάλων και 360 νηπιαγωγών.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και νέα φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών ειδικοτήτων μέσω του ΕΣΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλες φάσεις πρόσληψης μέσα στο Σεπτέμβριο και για την ειδική αγωγή καθώς και για δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας.

Οι περισσότερες προσλήψεις θα αφορούν νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές ενώ γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθούν κάποιες προσλήψεις και σε κεντρικές περιοχές ώστε να μην αδικηθούν όσοι βρίσκονται σε καλή θέση στους πίνακες αναπληρωτών και να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης σε περιοχές των πρώτων επιλογών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.