Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Στήστε το φοιτητικό σπίτι με 2.000 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα αγοράς για την επίπλωση της φοιτητικής κατοικίας.

Ο αγώνας για την είσοδο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας έφτασε στο τέλος και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ήρθε η ώρα για όσους πέρασαν εκτός της οικογενειακής στέγης, να κάνουν την προετοιμασία της μετακόμισης για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια μακριά από τα σπίτια τους.

Και αφού βρεθεί το κατάλληλο διαμέρισμα, η επίπλωσή του είναι για πολλούς μια πονεμένη ιστορία, κάτι που μόνον οι γονείς που την έχουν βιώσει μπορούν να επιβεβαιώσουν.

Ευτυχώς, στις μέρες μας και με τον παράγοντα «οικονομική κρίση» να είναι παντού, οι φτηνές και αξιοπρεπείς λύσεις για την επίπλωση και τον εξοπλισμό της φοιτητικής κατοικίας υπάρχουν και μάλιστα με αρκετές επιλογές.

Το ίντερνετ αποδεικνύεται ισχυρός σύμμαχος στη μάχη για τις καλύτερες τιμές, αφού πολλά είναι τα sites που εξειδικεύονται στην εύρεση του επιθυμητού προϊόντος στην χαμηλότερη τιμή.

Με αφετηρία το ότι κάποιος θα ξεκινήσει να επιπλώνει το φοιτητικό σπίτι από το μηδέν, η έρευνα μας έδειξε ότι για μία πλήρη επίπλωση το πόσο που θα χρειαστεί κυμαίνεται στα 920€ και περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα, ενώ για πλήρη ηλεκτρικό εξοπλισμό το κόστος δεν θα χρειαστεί να ξεπεράσει τα 870€.

Αν ο φοιτητής επιλέξει να αγοράσει ένα καινούριο υπολογιστή και δεν μεταφέρει αυτόν που ήδη έχει τότε μιλάμε για μία επιπλέον αγορά κόστους τουλάχιστον 300€ ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχει.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε πως αρκετά είναι τα ήδη που οι περισσότεροι φοιτητές επιλέγουν να φέρουν από το σπίτι τους, όπως κάποια δεύτερη τηλεόραση, ή τον υπολογιστή τους ή κάποια έπιπλα που περισσεύουν.

Σημαντικό πάντως είναι να υπολογίσουν και το κόστος της μεταφοράς των επίπλων ή του εξοπλισμού από τον τόπο κατοικίας στο φοιτητικό τους σπίτι καθώς κάποιες φορές ενδέχεται αυτό το πόσο να πλησιάζει το κόστος της αγοράς νέου.

Στο τέλος της έρευνας αγοράς, συμπεράναμε ότι ένα φοιτητικό σπίτι πλήρως εξοπλισμένο από έπιπλα αλλά και ηλεκτρικό εξοπλισμό δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 2.100€ συμπεριλαμβανομένης της αγοράς καινούριου ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Αν λείψουν οι υπερβολές και με δεδομένο ότι οι φοιτητές παραδοσιακά ξέρουν να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και να βρίσκουν λύσεις και τρόπους να χρησιμοποιούν σχεδόν οτιδήποτε πέσει στα χέρια τους, το κόστος αυτό μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Αναλυτικά:
- Γραφείο 40€
- Καρέκλα 40€
- Συρταριέρα 50€
- Βιβλιοθήκη 80€
- Τραπέζι Σαλονιού 40€
- Διθέσιος Καναπές 70€
- Σκαμπό 45€
- Φωτιστικό δωματίου 12€
- Τραπέζι τηλεόρασης 25€
- Τραπέζι κουζίνας 30€
- Καρέκλα κουζίνας 12€
- Κρεβατοκάμμαρα 200€
- Στρώμα 200€
- Κομοδίνο 30€
- Πορτατίφ 5€
- Χαλί 40€

Σύνολο επίπλων 919€


Οικιακές Συσκευές:
- Κουζίνα 190€
- Ψυγείο 200€
- Πλυντήριο 200€
- Φούρνος μικροκυμάτων 50€
- Ηλεκτρική Σκούπα 40€
- Ηλεκτρικό Σίδερο 15€
- Τηλεόραση 23’’ 150€
- Καφετιέρα 15€
- Μίξερ χειρός 10€
- Σύνολο ηλεκτρικών ειδών 870€
- Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής 300€

Σύνολο: 2.090€



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.