Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο El Greco γίνεται γραμματόσημο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναμνηστική σειρά από τα ΕΛΤΑ αφιερωμένα στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.

Έγινε γνωστός με το προσωνύμιο El Greco. Ο κρητικός ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος θα κοσμεί πλέον και τα γραμματόσημα. Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 400 ετών από τον θάνατό του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου της Ισπανικής Αναγέννησης, τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν μια αναμνηστική σειρά, η οποία θα διατίθεται από αύριο στα ταχυδρομικά καταστήματα.

Η εν λόγω σειρά, απεικονίζει λεπτομέρεια από το έργο του μεγάλου ζωγράφου «Η Ταφή του Χριστού», απόκτημα της Εθνικής Πινακοθήκης της Αθήνας.

Η έκδοση, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ, αποτελείται από ένα φεγιέ διαστάσεων 85Χ90 mm που περιλαμβάνει δυο γραμματόσημα διαστάσεων 25,5Χ43 mm, ενώ επίσης θα εκδοθούν εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης μέρας κυκλοφορίας, ειδικός αναμνηστικός φάκελος με φεγιέ και μετάλλιο, καθώς και απλά λευκώματα γραμματοσήμων σειράς. Όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το κεντρικό φιλοτελικό κατάστημα (Λυκούργου 5 και Απελλού-100 38 Αθήνα) και από τα ταχυδρομικά καταστήματα, μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας που θα αποσυρθούν στις 09 Σεπτεμβρίου 2015.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.