Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τα παγκάκια της... αντιπαράθεσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα χερούλια που γέννησαν την κόντρα με το Δήμο της Αθήνας - Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr.

Ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης στήθηκε ανάμεσα στο δήμαρχο Αθηνών κ. Καμίνη και σε μερίδα πολιτών αλλά και του Τύπου, με θέμα το σχέδιο που έχουν τα παγκάκια στη νεότευκτη πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Ένα έργο που κόστισε περισσότερες από 300.000 ευρώ και που με την αποπεράτωση του δημιούργησε τις πρώτες «αψιμαχίες». Αιτία είναι τα «χερούλια» που έχουν τα νέα παγκάκια της πλατείας και που σύμφωνα με κάποιους εμποδίζουν με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο να καθίσουν άνετα πολίτες σε όλη τους την επιφάνεια, αλλά και άστεγους που ίσως θελήσουν να περάσουν το βράδυ τους εκεί.

Η υπόθεση ξεκίνησε από ανάρτηση σε δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και από εκεί βρήκε το δρόμο της σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, όπου λίγο έως πολύ κατηγόρησαν το δήμαρχο Αθηνών, πως το συγκεκριμένο σχέδιο στα παγκάκια έγινε με στόχο να μην μπορούν οι άστεγοι να ξεκουράζονται ξαπλώνοντας.

Στην υπόθεση πήρε θέση και η οργάνωση «Αλληλεγγύη για όλους» η οποία με ανακοίνωση της αφού ξεκαθάρισε πως η θέση των αστέγων δεν είναι στα παγκάκια, σημείωσε και πως τα νέα παγκάκια αποκλείουν την χρήση του από άστεγους ενώ παράλληλα περιορίζουν τη δυνατότητα περισσότερων ανθρώπων να καθίσουν.

Η υπόθεση έφτασε τελικά στα γραφεία του δήμου Αθηναίων όπου προχώρησε στη δημοσίευση δελτίου τύπου προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που του αποδίδουν.

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων έχει ως εξής:

«Εκεί που κυριαρχεί η πολιτική εμπάθεια, τελειώνει η λογική. Πίσω από την μετατροπή μιας υποβαθμισμένης –μέχρι πρότινος- πλατείας, σε πλατεία πρότυπο για την περιοχή της Κυψέλης, κάποιοι εξακολουθούν να βλέπουν φαντάσματα. Θα διαψευσθούν.

Όπως διαψεύσθηκαν εκείνοι που πίσω από την αναμόρφωση της πλατείας Κλαυθμώνος «έβλεπαν» σχέδιο κατά των αστέγων όπως και εκείνοι που αξίωναν να φιλοξενηθούν δύο άστεγοι στο παγωμένο Πνευματικό Κέντρο, όταν ήταν ήδη ανοιχτοί επτά θερμαινόμενοι χώροι σε όλη την Αθήνα.

Οι δομές του δήμου Αθηναίων για τους άστεγους και η συνεργασία του με τους φορείς, τις οργανώσεις και τις Ομάδες Πολιτών της πόλης για το ζήτημα των αστέγων είναι γνωστές και αναγνωρίζονται διεθνώς. Κάποιοι παριστάνουν ότι τις αγνοούν. Προφανώς είναι οι ίδιοι που πιστεύουν ότι η θέση του άστεγου είναι στα παγκάκια.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.