Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Απεβίωσε ο Εμίλιο Μποτίν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Εμίλιο Μποτίν, ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους της Ισπανίας ο οποίος μεταμόρφωσε την Santander από μικρό εγχώριο πιστωτή στη μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης, απεβίωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ σε ηλικία 79 ετών από καρδιακή προσβολή, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της τράπεζας.



Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα συνεδριάσει σήμερα για να ορίσει ένα διάδοχο, αναφέρεται στη δήλωση. Μετά την ανακοίνωση της είδησης, οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν πτώση 2% και η διαπραγμάτευσή τους γινόταν στα 7,6 ευρώ.

Κλείνοντας επιτυχημένες συμφωνίες, ο Μποτίν διέδωσε σ' όλο τον κόσμο το όνομα Σανταντέρ, συγκεντρώνοντας στην τράπεζά του κεφάλαια 1,4 τρισεκ. ευρώ και σχεδόν 200.000 εργαζομένους.

Υπό την ηγεσία του Μποτίν, η Σανταντέρ ηγήθηκε στη δεκαετία του 1990 πολλών εξαγορών στη Λατινική Αμερική και το 2004 άλλαξε το πρόσωπο της ισπανικής τραπεζικής με την αγορά του βρετανικού πιστωτικού ιδρύματος Abbey National για περισσότερα από 9 δισεκ. στερλίνες.

Ο πατέρας και ο παππούς του, που ονομάζονταν αμφότεροι επίσης Εμίλιο, ήταν επίσης πρόεδροι της Σανταντέρ. Η μεγαλύτερη κόρη του, η Άνα Μποτίν, ηγείται των βρετανικών επιχειρήσεων του ομίλου και αναμένεται ευρέως ότι θα τον διαδεχθεί στην προεδρία της τράπεζας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.