Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

YOG 2014: Ασημένιο μετάλλιο για την εκπληκτική Αθηνά Αγγελοπούλου!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο συγκλονιστικός τελικός στο μονό σκιφ κρίθηκε στη μια ανάσα με την Krystina Staraselets να τερματίζει μπροστά από την Αγγελοπούλου με διαφορά 0.26 δευτερόλεπτα! Θρίαμβος για την ελληνική αποστολή για το πρώτο μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας...Εντυπωσιακή εμφάνιση και για την ελληνική δίκωπο με τους Θωμά Καραμήτρο και Νίκο Κακούρη να κατακτούν την πρώτη θέση στο μικρό τελικό και την έβδομη στη γενική κατάταξη.



Nanjing, ΚΙΝΑ: Ευχαριστούμε! Ευχαριστούμε την Αθηνά Αγγελοπούλου! Ευχαριστούμε τον Θωμά Καραμήτρο και τον Νίκο Κακούρη! Η ελληνική κωπηλασία γιορτάζει, ο ελληνικός αθλητισμός πανηγυρίζει!

Τι να πει κανείς γι’ αυτόν τον εκπληκτικό τελικό που παρακολουθήσαμε πριν από λίγο στο μονό σκιφ με την Αθηνά Αγγελοπούλου να δίνει την ψυχή της για το χρυσό μετάλλιο το οποίο έχασε για 0.26 δευτερόλεπτα. Τι να πει κανείς για ένα κορίτσι που πριν από μερικές μέρες, μαζί με την Ζέρβα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και αμέσως μετά έφτασε στην Κίνα κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο! Θαυμασμός και μόνο!
Τελικός «θρίλερ»!

Έχοντας την καλύτερη επίδοση από τις υπόλοιπες φιναλίστ, η Αγγελοπούλου πήρε θέση ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τελικό. Το ξεκίνημά της ιδανικό. Ξέφυγε από την αρχή δείχνοντας ότι έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Θα περάσει τα 500μ. σε 01:54.360 με την αθλήτρια από τη Λευκορωσία Krystina Staraselets να ακολουθεί με 01:56.570. Τα υπόλοιπα κορίτσια είχαν χάσει σημαντικό έδαφος και το τελικός θα εξελισσόταν ανάμεσα στην Αγγελοπούλου και την Staraselets.

Η Staraselets πλησιάζει και οι δύο βάρκες πάνε δίπλα-δίπλα. Η νίκη αλλάζει χέρια διαρκώς με την αθλήτρια από τη Λευκορωσία να κάνει την τελική αντεπίθεση κατακτώντας τη νίκη με χρόνο 03:51.330 και την Αγγελοπούλου να ακολουθεί με 03:51.590! Εκπληκτικές και οι δύο. Η Ελληνίδα κωπηλάτρια θα ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου πανηγυρίζοντας μια τεράστια επιτυχία και χαρίζοντας το πρώτο μετάλλιο σε αυτούς τους Αγώνες και το τρίτο συνολικά στην ελληνική κωπηλασία, στις δύο διοργανώσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Η Γαλλίδα Camille Juillet θα τερματίσει στην τρίτη θέση και θα πάρει το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 03:53.800. Πίσω της θα έρθει η Λιθουανή Sonata Petrikaite με 03:54.060, ενώ την εξάδα θα συμπληρώσουν η Βουλγάρα Desislava Georgieva (03:59.62) και η Alejandra Alonso (Παραγουάη) με χρόνο 04:02.910.
Άξιζαν μια θέση στο μεγάλο τελικό

Λίγο νωρίτερα, από τον τελικό της Αγγελοπούλου, αγωνίστηκαν στο μικρό τελικό της δικώπου οι Θωμάς Καραμήτρος και Νίκος Κακούρης απέδειξαν, με την πρώτη θέση που κατέκτησαν, ότι άξιζαν να βρεθούν στο μεγάλο τελικό.

Οι δύο κωπηλάτες μας αντιμετώπισαν πρόβλημα μόνο στην αρχή και μέχρι το πέρασμα των 500μ. από τους Αμερικανούς Liam Corrigan και Benj Choen οι οποίοι είχαν το προβάδισμα με χρόνο 01:37.490 έναντι του 01:37.800 της ελληνικής βάρκας.

Από εκεί και πέρα Καραμήτρος και Κακούρης με σταθερό και γρήγορο ρυθμό κατάφεραν να προσπεράσουν, να πάρουν διαφορά και να τερματίσουν πρώτοι με χρόνο 03:18.900 κατακτώντας την έβδομη θέση στη γενική κατάταξη.

Από πίσω του και με 03:19.430 τερμάτισε το αμερικανικό πλήρωμα, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το ιταλικό πλήρωμα με τους Riccardo Mager και Riccardo Peretti να τερματίζουν σε 03:21.870. Στις υπόλοιπες τρεις θέσεις βρέθηκαν οι Χιλιανοί Sebastian Romo/Cesar Abaroa (03:23.440), οι Αιγύπτιοι Hussein Aly/Hossam Mohamed (03:26.090) και οι Ινδοί Amit Kumar/Atul Kumar με χρόνο 03:26.560.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.