Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών θρυλικός γκουρού της γιόγκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο θρυλικός γκουρού της ινδικής γιόγκα BKS Ιγενγκάρ, ο οποίος υπήρξε ιδρυτής της ομώνυμης σχολής γιόγκα και η διδασκαλία του γοήτευσε εκατομμύρια ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 95 ετών, ανακοινώθηκε από το περιβάλλον του στον επίσημο ιστότοπό του.

Ο Ιγενγκάρ άνοιξε τη σχολή του το 1973 στην πόλη Πούνε του κρατιδίου Μαχαράστρα (δυτική Ινδία) τελειοποιώντας μια τεχνική η οποία βασιζόταν σε μια διαδοχή σωματικών στάσεων και τη χρήση αξεσουάρ (σχοινιά, ζώνες) και επίπλων (καρέκλες, τραπέζια) για την πραγματοποίησή τους.



Συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων για τη γιόγκα, μια πρακτική που έχει στην Ασία ιστορία 2.000 ετών, ο Ιγενγκάρ προσήλκυσε προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο. Ο βιολονίστας Γεχούντι Μενουχίν τον είχε συναντήσει στη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Βομβάη πολύ πριν ο Ιγενγκάρ γίνει διάσημος και τον είχε φέρει για να διδάξει στο Λονδίνο, την Ελβετία και το Παρίσι.

"Ίσως κανένας δεν έχει κάνει τόσα όσα ο Ιγενγκάρ για να προσηλυτίσει τη Δύση στη γιόγκα", έγραφαν το 2002 οι "New York Times".

Ο Ιγενγκάρ απεβίωσε σήμερα σε νοσοκομείο λόγω νεφρικής ανεπάρκειας που επήλθε εξαιτίας καρδιακών προβλημάτων, μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων PTI.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος είναι μέγας λάτρης της γιόγκα, εξέφρασε τη "βαθιά θλίψη" του για το θάνατο του Ιγενγκάρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.