Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Κατέφυγε στη τέχνη για να ξεφύγει από το junk food

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καλλιτέχνης δημιουργεί γλυπτά-ζόμπι και στέλνει το δικό του μήνυμα κατά της παχυσαρκίας.

Ο James Ostrer κατέφυγε στην τέχνη για να ξεφύγει από τον εθισμό του στο junk food.

Ο εθισμός του ξεκίνησε στην παιδική ηλικία, μετά το διαζύγιο των γονιών του. Κάθε Σαββατοκύριακο ο πατέρας του, έπαιρνε εκείνον και τα αδέρφια του και τους πήγαινε σε γνωστή αλυσίδα junk food, όπου όπως λέει για εκείνον έμοιαζε με παράδεισο. Η αγάπη του για το «βρώμικο» φαγητό συνεχίστηκε και στην ενήλικη ζωή του, ενώ ακόμα και σήμερα υπάρχουν στιγμές -ειδικά όταν αισθάνεται στεναχωρημένος- που το αναζητά.



Προσπαθώντας να βρει μία διέξοδο, κατέφυγε στην τέχνη. Τα τελευταία δύο χρόνια ξοδεύει χρήματα για να αγοράζει σοκολάτες, καραμέλες, ζαχαρόπαστες όχι για να τα φάει, αλλά για να φτιάξει κωμικοτραγικά ανθρώπινα γλυπτά που θα αναδείξουν την εφιαλτική διάσταση του εθισμού στα γλυκά.



Ο καλλιτέχνης δημιουργεί ζόμπι-φτιαγμένα από ζάχαρη, δίνοντας το δικό του μήνυμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας.

Για τα μοντέλα του κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης ο Oster σημειώνει: «Η διαδικασία της φωτογράφισης δεν είναι καθόλου διασκεδαστική για εκείνους καθώς φορούν γυαλιά ή ψεύτικα μάτια και κάθονται χωρίς να βλέπουν, χωρίς να μπορούν να κινηθούν και μερικές φορές αναπνέοντας από το ένα ρουθούνι...Αυτό για μένα είναι μία πολύ ενδιαφέρον και βγάζει συναισθήματα στους ανθρώπους».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.