Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής στο γερμανικό Τύπο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επισημαίνεται η ανάληψη δράσεων αλλά και η έλλειψη προσωπικού.

«Η Ελλάδα αναλαμβάνει δράση εναντίον των φοροφυγάδων», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία αναπαράγει τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPΑ), σχετικά με την διερεύνηση φορολογουμένων με καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, αλλά και την έλλειψη προσωπικού στις φορολογικές υπηρεσίες.

«Η Ελλάδα εντείνει τον αγώνα της εναντίον των φοροφυγάδων. Οι ελληνικές φορολογικές υπηρεσίες θα πρέπει να ελέγξουν, εκ νέου όλους τους Έλληνες με τραπεζικές καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Όποιος δεν μπορεί να εξηγήσει πώς απέκτησε τα χρήματα, θα πρέπει να πληρώσει βαριά πρόστιμα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, οι πρώτοι έλεγχοι έχουν αναδείξει ήδη κάποιες «κραυγαλέες περιπτώσεις». Ανάμεσά τους «ένας κατασκευαστής, ο οποίος το προηγούμενο έτος δήλωσε εισόδημα 72.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει καταθέσεις 280 εκατομμυρίων ευρώ. Ένας εγγεγραμμένος ως άνεργος, χωρίς, κατά δήλωσή του, εισόδημα τα τελευταία χρόνια, είχε 2,5 εκατομμύρια στο λογαριασμό του», αναφέρεται στο τηλεγράφημα, ενώ το DPA επικαλούμενο κύκλους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, σημειώνει ότι το άθροισμα των καταθέσεων που υπερβαίνουν τις 100.000 ανέρχεται σε περίπου 43 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ένα ευρύ κυνηγητό των φοροφυγάδων θα μπορούσε ωστόσο να αποτύχει, λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες του DPA, μέχρι στιγμής έχουν μετατεθεί στη νέα υπηρεσία μόνο έξι υπάλληλοι. «Ο έλεγχος των στοιχείων με αυτή την σύνθεση θα μπορούσε να διαρκέσει έως και δεκαπέντε χρόνια», δήλωσε ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, καθώς, όπως επισημαίνεται, πρέπει να ελεγχθούν 1,2 εκατομμύρια λογαριασμοί και στην συνέχεια να συγκριθούν με το δηλωθέν εισόδημα, ενώ θα πρέπει να ελεγχθούν και όλες οι συναλλαγές από το 2000.

Το ίδιο δημοσίευμα έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt», υπό τον τίτλο «Κυνηγητό εναντίον των πλούσιων φοροφυγάδων - με έξι υπαλλήλους», αλλά και στον ιστότοπο της εκπομπής «Tageschau» του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.