Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Παράταση του σχολικού έτους για τα Λύκεια σε εξαιρετικές περιπτώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

«Το Υπουργείο Παιδείας είναι αυτό που θα καθορίσει τη διάρκεια του σχολικού και διδακτικού έτους, τις περιόδους διδασκαλίας των μαθημάτων, τη διεξαγωγή των εξετάσεων, τις αργίες και τις διακοπές μετά από απόφαση του Υπουργού Παιδείας για το σχολικό έτος 2014-15». Τα παραπάνω αναφέρονται στην παρ.13 άρ.45 του ν.4264/2014

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής απέστειλε στη Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ το υπ’ αριθμ. 22/7-4-2014 απόσπασμα πρακτικού όπου μεταξύ των άλλων διατύπωσε γνώμη για το εξής: «…8. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον το επιβάλλουν οι ανάγκες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, να παρατείνεται το διδακτικό έτος, όσον αφορά μόνο τα Λύκεια μέχρι τις 10 Ιουλίου».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας μετά από σχετική ερώτηση βουλευτών για την παράταση του σχολικού έτους το 2013-14.

Ο κ. Λοβέρδος κάνει γνωστό ότι το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας αποφάσισε το σχολικό έτος 2013-14 για Λύκεια και ΕΠΑΛ να ολοκληρωθεί στις 4 Ιουλίου, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην ΟΛΜΕ και σε πολλούς αναπληρωτές που είχαν προγραμματίσει να αναχωρήσουν στις 30 Ιουνίου.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνταν για τη λήξη του διδακτικού έτους. Παράλληλα το Υπουργείο έκανε γνωστό ότι οι αναπληρωτές για τους οποίους παρατάθηκαν οι συμβάσεις θα λάβουν κανονικά τις αμοιβές τους που αντιστοιχούν στο διάστημα της παράτασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.