Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Η ΟΕΕΘ ζητά τη ριζική αλλαγή του ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη ριζική αλλαγή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ώστε να γίνει δικαιότερος και αναλογικότερος και να ανταποκρίνεται στην φοροδοτική ικανότητα μισθωτών και επιχειρηματιών, ζητά η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στους αρχηγούς και τους βουλευτές των κομμάτων της Βουλής, επισημαίνεται ότι ο ΕΝΦΙΑ και η φορολόγηση των ακινήτων, όπως έχει διαμορφωθεί, "αποξενώνει τους ιδιοκτήτες από τα ακίνητα και συνιστά στην ουσία φορολογική ληστεία, αφού υπολογίζεται με αντικειμενικές αξίες υψηλότερες κατά 70% των σημερινών".

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΟΕΕΘ, "υπήρχε από την αρχή του χρόνου η διαβεβαίωση του υπουργείου ότι ο ΕΝΦΙΑ αφενός μεν θα καταργούσε το χαράτσι της ΔΕΗ και αφετέρου ότι θα ήταν μικρότερος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά και δικαιότερος. Τίποτε όμως από αυτές τις υποσχέσεις δεν έγινε. Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η ακίνητη περιουσία τίθεται πλέον υπό διωγμόν".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.