Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Τρίχρονη «Μόγλης» επέζησε στη ζούγκλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα τρίχρονο κορίτσι επιβίωσε 11 ημέρες και νύχτες στο πυκνό δάσος της Σιβηρίας παρέα με λύκους και αρκούδες.

Η μικρή Karina Chikitova χάθηκε μέσα στην τάιγκα της Σιβηρίας (η τάιγκα είναι τύπος χερσαίου οικοσυστήματος που χαρακτηρίζεται και ως βόρειο δάσος κωνοφόρων και καλύπτει μια ευρεία ζώνη στις ψυχρές περιοχές του βορείου ημισφαιρίου, νότια του αρκτικού κύκλου) όταν ακολούθησε τον πατέρα της χωρίς εκείνος να το ξέρει.

Το κορίτσι επέζησε τρώγοντας άγρια μούρα και πίνοντας το νερό του ποταμού ενώ γύρω της περιφέρονταν άγριες αρκούδες και λύκοι ενώ παρέα της είχε το κουτάβι της.



Ωστόσο, το χειρότερο που υπέστη το τρίχρονο κορίτσι ήταν τα τσιμπήματα των κουνουπιών και οι γρατσουνιές στα πόδια της. Οι θερμοκρασίες αυτή την εποχή στη Σιβηρία είναι λίγο γύρω στους 6ο C.

Τα σωστικά συνεργεία έψαχναν όλες αυτές τις ημέρες να την βρουν αλλά το έργο τους ήταν δύσκολο αφού τα ψηλά χόρτα εμπόδιζαν τη θέα στο έδαφος. Η μητέρα του Karina, πίστευε ότι η κόρη της είχε συνοδεύσει τον πατέρα της όταν έφυγε για ένα ταξίδι στις 27 Ιουλίου αλλά εκείνος δεν είχε πάρει το παιδί μαζί του. Η μικρή όμως τον ακολούθησε με αποτέλεσμα να χαθεί στην τάιγκα.

Οι ειδικοί έλεγαν ότι οι πιθανότητες επιβίωσης της μικρής σε αυτό το άγριο περιβάλλον ήταν μηδαμινές. Εννιά ημέρες μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού, το σκυλάκι επέστρεψε στο χωριό κι έδωσε ελπίδες σε όλους ότι το κοριτσάκι ίσως είναι ζωντανό. Πράγματι, το κουτάβι βοήθησε τα σωστικά συνεργεία να βρουν τα ίχνη της Karina.

Το κοριτσάκι δεν έχει πει ακόμα λεπτομέρειες για της συνθήκες διαβίωσής της στην τάιγκα αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Δείτε τις φωτογραφίες 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.