Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Γνωρίστε την ψηλότερη έφηβη του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια 17χρονη Τουρκάλα μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες.

Βλέπει τον κόσμο από… πολύ ψηλά. Κάποτε οι μπασκετμπολίστες που έφταναν τα 2.13 θεωρούνταν «θηρία» (βλέπε Παναγιώτης Φασούλας). Πλέον, τα πράγματα έχουν αλλάξει και μια έφηβη έκανε ρεκόρ «πιάνοντας» -σχεδόν- τα 2.14.

Πρόκειται για μια Τουρκάλα, η οποία βραβεύτηκε ως η ψηλότερη έφηβη παγκοσμίως από τα ρεκόρ Γκίνες. Η Rumeysa Gelgi αντικρίζει τα πάντα από τα 2 μέτρα και 13,6 εκατοστά εξ αιτίας μιας σπάνιας πάθησης που προκαλεί υπερανάπτυξη στο σώμα της. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ύψος. Το ίδιο συμβαίνει και με τα χέρια, αλλά και με τις πατούσες της.

Η ασθένεια ονομάζεται Σύνδρομο Γουίβερ. Τα χέρια της είναι τόσο μακριά που φτάνουν τα 24,5 εκατοστά, ενώ το μήκος της πατούσας της ξεπερνά τα 30 εκατοστά, με αποτέλεσμα να φορά 47 νούμερο παπούτσι, που γίνεται ειδική παραγγελία στην Αμερική. Λόγω αυτών, το κορίτσι αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και διαθέτει μια ειδική αναπηρική καρέκλα, αλλά και ένα πι για να τη βοηθάει να κυκλοφορεί.

Η 17χρονη Rumeysa έλαβε το βραβείο σε μία ειδική τελετή στην πόλη Safranbolu στο Karabük της Τουρκίας, όπου κατοικεί με την οικογένειά της, τα μέλη της οποίας είναι μετρίου αναστήματος. «Είναι ενδιαφέρον και με κάνει να νιώθω ξεχωριστή. Μου δίνει τη δυνατότητα να φτάνω σε ψηλά σημεία και να κοιτάζω τους άλλους από ψηλά, κάτι που δεν είναι κακό», τόνισε η κοπέλα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.