Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Παρέμβαση του εισαγγελέα και ΕΔΕ για το θάνατο του 67χρονου, που κατήγγειλε το "φακελάκι"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα για την υπόθεση του θανάτου του 67χρονου  που κατήγγειλε το "φακελάκι"...
---------------------


Εισαγγελέας για τις συνθήκες θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε το "φακελάκι"

Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελλόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.

Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο αποβιώσας κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για "φακελάκι". Ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ' επάγγελμα.

Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την κατηγορία, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr


---------------------


ΕΔΕ στον Ευαγγελισμό για το θάνατο του 67χρονου

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη διενεργείται από τη Διοίκηση του Ευαγγελισμού Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί άμεσα εάν η αναβολή του χειρουργείου του 67χρονου, που κατήγγειλε τον γιατρό που του ζητούσε φακελάκι, συνέβαλε ή όχι στον θάνατο του.

Ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νικόλαος Καρακούκης που πραγματοποίησε την νεκροτομή στη σορό δήλωσε νωρίτερα στα Μέσα πως ο 67χρονος έπρεπε να χειρουργηθεί το δυνατό συντομότερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.