Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

“Έξυπνα” σπίτια από το 2015;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το όνομά του είναι “Thread” και στο μέλλον αναμένεται να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στο καταναλωτικό κοινό. Έτσι ονομάζεται το νέο πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας «έξυπνων» συσκευών, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, για τα σπίτια του μέλλοντος

Πρόκειται για ένα νέο ασύρματο δίκτυο χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης για τις διασυνδέσεις «έξυπνων» συσκευών (όπως smartphones, τηλεοράσεις κ.α.) σε σπίτια.

Το οικιακό δίκτυο Thread δημιουργήθηκε από εταιρείες με σημαντική εμπειρία στον χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών και του διαδικτύου, όπως οι Nest, Samsung, Freescale, ARM, Yale, Silicon Labs και Big Ass Fans.

Το πρωτόκολλο προσφέρει στις συσκευές τη δυνατότητα επικοινωνίας με ενεργειακή κατανάλωση σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν του WiFi ή του Bluetooth.

Ο Κρις Μπόρος, ιθύνων νους πίσω από το πρόγραμμα εξηγεί: «Πολλά από τα υπάρχοντα δίκτυα αδειάζουν τις μπαταρίες πολύ γρήγορα, ενώ τα περισσότερα συστήματα επικοινωνίας, βασίζονται σε μία από τις συνδεδεμένες συσκευές. Αν αυτή η συσκευή "πέσει", τότε καταρρέει όλο το σύστημα επικοινωνίας».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το νέο οικιακό δίκτυο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2015. Υπολογίζεται, ότι θα είναι σε θέση να υποστηρίζει περίπου 250 «έξυπνες» συσκευές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.