Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Όσο περισσότερο μασάτε τόσο καλύτερα απορροφάτε τα συστατικά των τροφών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα συμπεράσματα νέων ερευνών των επιστημόνων.

Σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα μιας μελέτης, που διεξήχθη από το Purdue University και παρουσιάστηκε στο Institute of Food Technologists Annual Meeting 2013, ο χρόνος μάσησης της τροφής μπορεί να επιδρά στο ποσοστό της ενέργειας αλλά και των θρεπτικών συστατικών που απορροφώνται από τα προσλαμβανόμενα τρόφιμα.

Έτσι λοιπόν, η μελέτη έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που μασούσαν για μεγαλύτερο χρόνο τα αμύγδαλα που τους είχαν δοθεί, παρουσίαζαν και καλύτερη απορρόφηση τόσο της ενέργειας όσο και των θρεπτικών αυτών συστατικών.

Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά οι ερευνητές «όσο περισσότερο μασάμε τη τροφή μας τόσο λιγότερο μέρος της ενέργειας και των θρεπτικών συστατικών χάνουμε από αυτή».

Έτσι λοιπόν, όσον αφορά στην ενέργεια, μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες αυξάνει την ταχύτητα διέλευσης του γαστρεντερικού περιεχομένου και κατά συνέπεια μειώνει την απορρόφηση ενέργειας από τα γεύματά μας.

Ενώ, όσον αφορά στα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων όσο καλύτερα μασάμε τα τρόφιμα ή όσο περισσότερο ρευστή είναι η μορφή τους τόσο μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών τους απορροφώνται.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.