Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Υπό δημόσιο έλεγχο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κυβέρνηση αποφάσισε πως οι εταιρείες ύδατος, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση, και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δεν μπορούν να εκχωρήσουν μειοψηφικά μερίδια των δύο επιχειρήσεων.

Στο μεταξύ, είχε προηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι εμφανίσθηκαν δυσαρεστημένοι με την πορεία του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων. Οι ελεγκτές έμειναν ιδιαίτερα στο θέμα της μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων της περασμένης αξιολόγησης και συγκεκριμένα στην απουσία δημιουργίας άτυπου διυπουργικού οργάνου που θα συντονίζει τις κυβερνητικές ενέργειες στήριξης των αποκρατικοποιήσεων που διενεργεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Ένα δεύτερο θέμα που έθεσαν ήταν οι αλλαγές των διοικητικών συμβουλίων των δημοσίων επιχειρήσεων που αντιδρούν στη στρατηγική αποκρατικοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει μέχρι το τέλος του περασμένου μήνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.