Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Εγκύκλιος Μητσοτάκη για τον έλεγχο των πιστοποιητικών στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον συστηματικό και μεθοδικό έλεγχο όλων των πιστοποιητικών που αξιοποίησαν οι υπάλληλοι του Δημοσίου για την πρόσληψή τους δρομολογεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη, υπενθυμίζει στους φορείς του Δημοσίου την υποχρέωση πιστοποίησης τους στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Η εφαρμογή αφορά στον έλεγχο εγκυρότητας των τίτλων σπουδών και των λοιπών στοιχείων που περιέχονται στα ατομικά μητρώα των υπαλλήλων. Οι φορείς είναι υποχρεωμένοι να καταχωρούν αναλυτικά τις σχετικές ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί καθώς και τα αποτελέσματα των ενεργειών τους.

Η εν λόγω διαδικασία αφορά στο σύνολο των υπαλλήλων, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που υπηρετούν (τακτικούς υπαλλήλους, αορίστου χρόνου και επί θητεία, αλλά και υπαλλήλων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου) σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και δημόσιες επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης ζητά, από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που εκδίδουν τίτλους σπουδών ή κάθε είδους βεβαιώσεις και πιστοποιητικά τα οποία έχουν υποβληθεί από δημοσίους υπαλλήλους και περιλαμβάνονται στα ατομικά τους μητρώα, να αποστείλουν στο ΣΕΕΔΔ όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες έχει προκύψει πλαστότητα ή αλλοίωση του περιεχομένου. Κάθε απάντηση με την οποία εξακριβώνεται η υποβολή νοθευμένου ή πλαστογραφημένου τίτλου ή πιστοποιητικού πρέπει να κοινοποιείται στο ΣΕΕΔΔ, πέραν του δημοσίου φορέα όπου υπηρετεί ο υπάλληλος και ο οποίος έχει ζητήσει τον έλεγχο της εγκυρότητας, ενώ οι διοικήσεις των φορέων οφείλουν να ενημερώνουν τις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν αξιόποινες πράξεις.

Με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε: «Η διαδικασία ελέγχου της εγκυρότητας των τίτλων σπουδών και των λοιπών στοιχείων που περιλαμβάνονται στα ατομικά μητρώα των υπαλλήλων είναι σε πλήρη εξέλιξη και παράγει ήδη σημαντικά αποτελέσματα. Για πρώτη φορά με οργανωμένο τρόπο, επιχειρείται από όλους τους φορείς του Δημοσίου υπό την εποπτεία του ΣΕΕΔΔ, να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο. Καλώ τις διοικήσεις αλλά και τους φορείς που είναι αρμόδιοι να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα των πιστοποιητικών να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Το οφείλουμε στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που κόπιασαν για να σπουδάσουν και να αποκτήσουν τις αναγκαίες δεξιότητες και τα προσόντα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.