Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Βορίδης: Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν μάχη καθημερινά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χέρι συνεργασίας στους γιατρούς του ΕΣΥ απλώνει τώρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τον υπουργό Μάκη Βορίδη να παραδέχεται, μιλώντας στα "Νέα" ότι το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων δίνει καθημερινά δύσκολες μάχες.

Ασθενείς, γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι οποίοι συμμετέχουν στον διάλογο για τη δημόσια υγεία, υποβάλλουν στον υπουργό ερωτήσεις για φλέγοντα θέματα που τους αφορούν.

Απαντώτας στους πολίτες, ο κ. Βορίδης δίνει έμφαση στις επικείμενες προσλήψεις που θα δώσουν ανάσα στις μονάδες υγείας επισημαίνοντας ότι αποτελούν το πρώτο βήμα από σειρά μεταρρυθμίσεων που θυμίζουν-με ιατρική ορολογία- χειρουργείο ανοικτής καρδιάς.

Παράλληλα εμφανίζεται θερμός υποστηρικτής της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων-δηλαδή, αντιγράφων και συνεπώς κατά πολύ φθηνότερων-επικαλούμενος το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο μεταξύ, προαναγγέλλει και αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα σχέδια θα παραμείνουν στο συρτάρι έως ότου τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το φιλόδο έργο Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

"Ακόμη και αν το ΕΣΥ ήταν απολύτως ελκυστικό και οι πόροι ανεξάντλητοι, και πάλι δεν θα μπορούσαν να απορροφηθούν όλο οι γιατροί. Ωστόσο, οι μετακινήσεις "εγκεφάλων", σπουδαίων νέων επιστημόνων, είναι μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε" δηλώνει ο Μάκης Βορίδης στα "Νέα".

Επίσης τόνιζει μεταξύ άλλων: "Η επικείμενη ενίσχυση των δομών υγείας με 2.950 προσλήψεις είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν θα καλύψουν συνολικά τα κενά".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.