Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Με ρυθμούς χελώνας οι έλεγχοι περιουσίας εφοριακών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκτός στόχων που προβλέπονταν από το Μνημόνιο.

Με αργούς ρυθμούς κινούνται οι εσωτερικοί έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης εφοριακών στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς μέσα στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2014 έχουν ερευνηθεί λιγότερες υποθέσεις σε σχέση με όσες πρόβλεπε το Μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, ο στόχος του Μνημονίου προέβλεπε 48 ελέγχους περιουσιακής κατάστασης προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων μέχρι το τέλος Ιουνίου 2014, ωστόσο μέσα στο εξάμηνο είχαν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε μόλις 38 διευθυντές, υποδιευθυντές, επόπτες και τμηματάρχες.

Ακόμη, ο προγραμματισμός του Μνημονίου προέβλεπε τη διενέργεια 63 ελέγχων περιουσιακής καταστάσεως υπαλλήλων μέχρι τέλος Ιουνίου 2014. Από αυτούς όμως τους ελέγχους ολοκληρώθηκαν μόλις 26.

Την τρέχουσα πάντως περίοδο η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εξετάζει την περιουσιακή κατάσταση 16 διευθυντών, υποδιευθυντών, εποπτών και τμηματαρχών του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και 24 ελεγκτών του υπουργείου , χωρίς όμως να έχει ολοκληρώσει τις έρευνες.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργεί ελέγχους του «πόθεν έσχες» των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών ακολουθώντας συγκεκριμένα κριτήρια. Ακόμη, ελέγχει υπαλλήλους για τους οποίους περιέρχεται στην Υπηρεσία οποιαδήποτε πληροφορία που περιέχει στοιχεία που προκαλούν βάσιμες υπόνοιες αδικαιολόγητης μεταβολής της υφιστάμενης περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων.

Μετά το πέρας του ελέγχου και εφόσον διαπιστώνονται παραβάσεις του νόμου και συντρέχει περίπτωση καταλογισμού συντάσσεται σχετική έκθεση η οποία αποστέλλεται στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αν ανακύπτει περίπτωση ποινικής ευθύνης, η έκθεση αποστέλλεται στο αρμόδιο για την άσκηση ποινικής δίωξης όργανο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.