Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

"Ψαλίδι" έως και 325 ευρώ στις συντάξεις τον Αύγουστο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυξήσεις-σοκ από 34 εως και 325 ευρώ στους φόρους που κρατούνται κάθε μήνα από τις αποδοχές 1,1 εκατ. συνταξιούχων αναμένεται να προκαλέσει το νέο σύστημα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το οποίο όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", θα εφαρμοστεί για πρώτη φόρα με την πληρωμή των συντάξεων του Αυγούστου, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Νέος υπολογισμός

Ουσιαστικά τα μηνιαία καθαρά ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που θα λαμβάνουν από τον Αύγουστο πάνω από 1.100.000 συνταξιούχοι θα είναι μειωμένα, εξαιτίας της πλήρους εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων φόρου εισοδήματος και ειδικής εισοφράς αλληλεγγύης που προβλέπει το άρθρο 60 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Στο τέλος Ιουλίου λοιπόν, όταν θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του μηνός Αυγούστου, 1.146.089 συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα διαπιστώσουν ότι τα συνολικά καθαρά μηνιαία ποσά των αποδοχών τους θα έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις κατά 34 έως και 325 ευρώ!

Δείτε αναλυτικότερα στους παρακάτω πίνακες




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.