Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα οι κερδισμένοι της Κυριακής, λέει ο Κορκίδης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η χθεσινή εμπορική κίνηση στην Αθήνα χαρακτηρίζεται μέτρια, στη Θεσσαλονίκη μάλλον ικανοποιητική και στον Πειραιά απογοητευτική. Κερδισμένοι της Κυριακής, εκτός από τα Μall και τα εκπτωτικά χωριά, είναι και οι αγορές της Λάρισας και της Πάτρας που τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά».

Αυτό δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδης, για την κίνηση των καλοκαιρινών εκπτώσεων και της κίνησης της χθεσινής Κυριακής κατά την οποία λειτούργησαν τα μαγαζιά, και συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της ΕΣΕΕ που έχουν συγκεντρωθεί, τα οποία θα συγκριθούν και θα ανακοινωθούν τη Τρίτη 22/7/14, «φαίνεται να μην ανταποκρίνονται με τα τελευταία δημοσιογραφικά ρεπορτάζ».

Ο ίδιος σχολίασε ότι τον κόσμο τη Κυριακή τον κέρδισαν οι παραλίες και όχι οι εκπτώσεις και ότι κατά γενική ομολογία η κίνηση χθες Κυριακή 20 Ιουλίου και πρώτη των καλοκαιρινών εκπτώσεων στις περισσότερες αγορές ήταν υποτονική, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπου υπήρχαν ανοικτά μαγαζιά στην Αθήνα με εξαίρεση το Μοναστηράκι και την Ερμού, μάλλον λειτούργησαν ως «κράχτες» και «τουριστικό ντεκόρ», αφού λίγοι πελάτες τα επισκέφθηκαν, λιγότεροι αγόρασαν και ελάχιστοι ήταν οι τουρίστες καταναλωτές.

Εν πάση περιπτώσει, συνέχισε ο ίδιος, τηρήσαμε το νόμο των 7 Κυριακών, ανοίξαμε, μετρήσαμε επισκεψιμότητα και τζίρο και θα αποδείξουμε τα όσα λέμε με τα πραγματικά στοιχεία της ίδιας της αγοράς, χωρίς εικονικές προσεγγίσεις.

«Η πραγματική εικόνα μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν για τους μικρομεσαίους του λιανεμπορίου, αλλά αφενός ήταν μόνο μία Κυριακή μέσα στο μεσοκαλόκαιρο και αφετέρου είμαστε ακόμα στην αρχή των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Τουλάχιστον η υποτονική κίνηση αυτής της Κυριακής δεν θα επηρεάσει τον τοπικό τζίρο της 2ης εβδομάδας των εκπτώσεων και άλλωστε υπάρχουν ακόμα πολλές καθημερινές μέχρι τέλος Αυγούστου», είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.