Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Η χρήση κάνναβης συνδέεται με κατάθλιψη και άγχος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι έδειξε το «πείραμα».

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα κάνναβης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης και άγχους.

Υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλος των χρηστών κάνναβης είναι λιγότερο ικανός να αντιδράσει στην ντοπαμίνη, την ορμόνη που προκαλεί το αίσθημα της ευφορίας.

Σύμφωνα με την έρευνα των επιστημόνων από τις ΗΠΑ η χρήση μαριχουάνας μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους στην απάθεια και το λήθαργο.

Η ψυχίατρος Dr Nora Volkow από το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών στις ΗΠΑ χρησιμοποίησε στην έρευνά της ένα διεγερτικό, προκειμένου να μελετήσει τις επιπτώσεις της κάνναβης στον εγκέφαλο.

Όπως η κοκαΐνη, η διεγερτική ουσία Ritalin που χρησιμοποίησε η ερευνήτρια, αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Αυτό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, την έκανε ιδανική για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έρευνας.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Από τους 48 συμμετέχοντες, οι μισοί πήραν την ουσία αυτή, ενώ οι υπόλοιποι λειτούργησαν ως ομάδα ελέγχου.

Οι μαγνητικές τομογραφίες και τα τεστ προσωπικότητας αποκάλυψαν ότι οι χρήστες κάνναβης εμφάνιζαν αμβλυμμένες αποκρίσεις στη ντοπαμίνη, συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου, τα μέλη της οποίας δεν είχαν πάρει ποτέ τη ναρκωτική αυτή ουσία.

Αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στη λαχτάρα που δημιουργείται για ναρκωτικά στους χρήστες και σε αρνητικά συναισθήματα, τάση προς κατάθλιψη και άγχος, τα οποία αποτελούν το σήμα κατατεθέν του εθισμού στην κάνναβη.

«Οι οποιεσδήποτε κινήσεις για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη να ερευνηθούν περαιτέρω οι επιδράσεις της χρόνιας χρήσης κάνναβης στον ανθρώπινο εγκέφαλο» ανέφεραν οι αμερικανοί ερευνητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.