Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Αλλαγή προθεσμιών κοστολόγησης πανεπιστημιακών βιβλίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις εκδοτών για το χειμερινό εξάμηνο.

Άλλαξαν για τους εκδότες οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων κοστολόγησης μη κοστολογημένων διδακτικών βιβλίων και για το λόγο αυτό η διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας απέστειλε έγγραφο προς τις γραμματείες των ΑΕΙ και ΤΕΙ προκειμένου να εντάξουν στους συνολικούς καταλόγους διδακτικών συγγραμμάτων για κάθε μάθημα του προγράμματος σπουδών τουλάχιστον ένα σύγγραμμα που έχει ήδη κοστολογηθεί.

Θυμίζουμε ότι με την προηγούμενη υπουργική απόφαση, οι εκδότες κατέθεταν αιτήσεις κοστολόγησης το αργότερο μέχρι τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους διανομής τους.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία που εισάγεται με κοινή υπουργική απόφαση, οι εκδότες υποχρεούνται να υποβάλουν αιτήσεις κοστολόγησης των μη κοστολογημένων διδακτικών βιβλίων τους πριν την έναρξη του εξαμήνου σπουδών για το οποίο αυτά προτείνονται για δωρεάν διανομή στους φοιτητές από τις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων των ΑΕΙ ή των προγραμμάτων σπουδών των ΑΕΑ σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. Φ.1/76244/Β3 (Β ́957) υπουργικής απόφασης, όπως ισχύει.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις κοστολόγησης θα υποβάλλονται από τους εκδότες το αργότερο έως και τις 30 Σεπτεμβρίου για το χειμερινό εξάμηνο και έως τις 28 Φεβρουαρίου για το εαρινό εξάμηνο σπουδών εκάστου ακαδημαϊκού έτους. Στην περίπτωση μη υποβολής αίτησης κοστολόγησης εντός των προαναφερθέντων προθεσμιών δεν θα παρέχεται η δυνατότητα επιλογής και διανομής των διδακτικών βιβλίων κατά το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος.

Η διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ζητά να υπάρξει φροντίδα για την τροποποίηση/επικαιροποίηση των συνολικών καταλόγων διδακτικών συγγραμμάτων του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 όπου αυτό είναι αναγκαίο και την καταχώρισή τους στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΥΔΟΞΟΣ» το διάστημα από την 1 έως και την 31 Ιουλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.