Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Αν καρδιοχτυπήσει… πέθανε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν ο ρυθμός της καρδιάς της ανεβεί απότομα, ή αν δεχθεί ένα ξαφνικό σοκ, επίσης αν ξαφνιαστεί η ενθουσιαστεί, θα πεθάνει. Ο λόγος για την 20χρονη Σκωτσέζα, Τζέμα Μακ Κόουλ, η οποία έχει διαγνωστεί με σύνδρομο του μακρού διαστήματος QT.

Το σύνδρομο του μακρού διαστήματος QT (LQTS) είναι μια όχι συχνή, κληρονομική διαταραχή του ηλεκτρικού ρυθμού της καρδιάς που μπορεί να εμφανιστεί σε κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους.



Συνήθως προσβάλλει παιδιά ή νεαρούς ενηλίκους. Μελέτες υγιών κατά τα άλλα ανθρώπων με LQTS δείχνουν ότι είχαν τουλάχιστον ένα επεισόδιο λιποθυμίας μέχρι την ηλικία των 10 ετών. Η πλειονότητα από αυτούς είχαν, επίσης, ένα μέλος της οικογένειάς τους με μακρύ διάστημα Q-T.

Από την ίδια ασθένεια πάσχει η μητέρα της και ο αδερφός της, ενώ σύμφωνα με την Daily Mirror, ακόμα και ο ξαφνικός χτύπος ενός ξυπνητηριού μπορεί να αποβεί μοιραία.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει μία ταινία θρίλερ, ή να μπει σε μία κρύα πισίνα.

Η Τζέμα έχει βηματοδότη από τα 16 της. Αν οι ρυθμοί της καρδιάς της πέσουν κάτω από τους 40 το λεπτό, ο βηματαδότης ξεκινά τη λειτουργία του.

Η ίδια, ενώ ήδη έχει βιώσει τρία καρδιακά επεισόδια δηλώνει: «Υπάρχουν δύο τρόποι για να το αντιμετωπίσεις αυτό. Μπορείς να κάτσεις και να μην κάνεις τίποτα ή να συνεχίσεις να ζεις με αυτό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.