Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ομόφωνη απόφαση ΠΟΣΔΕΠ κατά της διαθεσιμότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το Πανεπιστήμιο έρχεται αντιμέτωπο με μια εκρηκτική κατάσταση».

Την πλήρη αντίθεσή της με τους χειρισμούς στο ζήτημα της διαθεσιμότητας εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), ζητώντας την επαναφορά στα ΑΕΙ όλου του διοικητικού προσωπικού.

Σε ομόφωνη απόφασή της, η ΠΟΣΔΕΠ δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να προασπίσει το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.

«Η ανατροπή από τα συμφωνηθέντα των τελευταίων μηνών για τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, και η αθέτηση της δέσμευσης του Υπουργείου Παιδείας πως κανείς υπάλληλος δεν θα απολυθεί, φέρνει το Πανεπιστήμιο και εκατοντάδες εργαζόμενους αντιμέτωπους με μια εκρηκτική κατάσταση», τονίζει η Ομοσπονδία.

Αναλυτικά, η απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ:

«ΑΠΟΦΑΣΗ
Για τη διαθεσιμότητα των Διοικητικών Υπαλλήλων των Πανεπιστημίων

Η ανατροπή από τα συμφωνηθέντα των τελευταίων μηνών για τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, και η αθέτηση της δέσμευσης του Υπουργείου Παιδείας πως κανείς υπάλληλος δεν θα απολυθεί, φέρνει το Πανεπιστήμιο και εκατοντάδες εργαζόμενους αντιμέτωπους με μια εκρηκτική κατάσταση.

Οι Διοικητικοί Υπάλληλοι συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα όλο αυτό το διάστημα παρείχαν εντατικά τις υπηρεσίες τους στα Ιδρύματα, των οποίων η λειτουργία θα ήταν διαφορετικά ιδιαιτέρως προβληματική.

Ήδη σημαντικά προβλήματα εμφανίζονται σε όλους τους τομείς λειτουργίας των Πανεπιστημίων λόγω των υποστελεχωμένων Διοικητικών Υπηρεσιών, ενώ κινδυνεύουν εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα λόγω της αδυναμίας διαχείρισής τους από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας. Οι αρνητικές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι προφανείς, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μη εκτέλεσης του πειραματικού - εκπαιδευτικού έργου.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο κλάδος υπαλλήλων στη φύλαξη καταργήθηκε, με ολέθριες επιπτώσεις για την ασφάλεια των χώρων και του εξοπλισμού.

Η ΠΟΣΔΕΠ

  • Δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στους χειρισμούς στο θέμα των διαθεσιμοτήτων και ζητά την επαναφορά στα Ιδρύματα όλου του διοικητικού προσωπικού που τελεί υπό καθεστώς διαθεσιμότητας. Το αντίθετο θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να απολυθεί.
  • Απαιτεί από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και να επανέλθει όλο το προσωπικό.
  • Συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα στήριξαν με ανιδιοτέλεια το Πανεπιστήμιο και προσέφεραν πολύτιμο έργο.
  • Καλεί το σύνολο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να προασπίσει το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και να αντιταχθεί σθεναρά σε κάθε προσπάθεια απαξίωσής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.