Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Απαγορεύεται η παρουσία τρίτων προσώπων στις σχολικές τάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων αποχωρούν πριν τη λήξη των μαθημάτων οι μαθητές των δημοτικών.

Κατά την ώρα του μαθήματος, σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Παιδείας, δεν επιτρέπεται η παρουσία στην τάξη τρίτων προσώπων. Την ευθύνη για την τήρηση της νομιμότητας φέρει ο Διευθυντής του σχολείου και ο δάσκαλος της τάξης.

Της παραπάνω απαγόρευσης εξαιρούνται οι περιπτώσεις του άρθρ. 6 παρ.1β, του άρθρ. 7 παρ. 1γ και του άρθρ. 18 του Ν.3699/2008, (ΦΕΚ 199/02-10-2008, τ.Α’ ) και των αναφερομένων στο άρθρο 13, παρ. 4 του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161/1998, τ. Α΄.

Με βάση τη νομοθεσία επιτρέπεται να παρευρίσκεται στην τάξη ο εκπαιδευτικός της παράλληλης στήριξης. Επίσης στην περίπτωση των αυτιστικών μαθητών μπορεί να παρευρίσκεται και ειδικός βοηθός που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του μαθητή, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Διευθυντή της Σχολικής μονάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων. Επιτρέπεται και η παρουσία του ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Επίσης με βάση τα όσα αναφέρονται στο άρθρο 13 του ΠΔ201/98, επιτρέπονται οι επισκέψεις και εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου κλιµακίων ή µεµονωµένων καλλιτεχνών µουσικής, θεάτρου, χορού, εικαστικών τεχνών και άλλων πνευµατικών ανθρώπων ή ειδικών επιστηµόνων που καλούνται στο σχολείο ή την τάξη. Οι δραστηριότητες αυτές εντάσσονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασµό του σχολείου και πραγµατοποιούνται µε ευθύνη του ∆ιευθυντή και του διδακτικού προσωπικού.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία τρίτων προσώπων στο σχολείο πραγματοποιείται με φειδώ, με σωστή προπαρασκευή, συνδέεται με την εφαρμογή παιδαγωγικών-πολιτιστικών προγραμμάτων και προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του σχολείου και του οικείου Σχολικού Συμβούλου.

Η αποχώρηση των μαθητών πραγματοποιείται με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου της τάξης. Αποχώρηση μαθητή από το σχολείο πριν τη λήξη του διδακτικού ωραρίου, γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά του (ενημέρωση, σύμφωνη γνώμη γονέων ή κηδεμόνων-συνοδεία μαθητών).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.