Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ανοίγει ο δρόμος για να περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ μετοχές 8 δημοσίων φορέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές εργαζομένων.

Ανοίγει ο δρόμος για να περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ οι μετοχές οκτώ δημοσίων φορέων μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει ως απαράδεκτες τις προσφυγές εργαζομένων.

Με 11 αποφάσεις της η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις Σωματείων και εργαζομένων στον ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, «Ελληνικό – Εταιρεία διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.» και «Εγνατία Οδός Α.Ε.» που ζητούσαν την ακύρωση των αποφάσεων της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε, χωρίς αντάλλαγμα, στο ΤΑΙΠΕΔ μετοχές των επίμαχων φορέων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς δεν έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αν και εννέα μέλη είχαν αντίθετη άποψη και μειοψήφισαν.

Παράλληλα, η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι ούτε οι εργαζόμενοι πολίτες που προσέφυγαν στο ΣτΕ έχουν έννομο συμφέρον, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι αιτήσεις ακυρώσεως τους «θα προσελάμβαναν χαρακτήρα λαϊκής αγωγής».

Ακόμη, όπως σημειώνουν οι δικαστές η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από τις μετοχές των επίμαχων φορέων «δεν συνεπάγεται περιορισμό των δραστηριοτήτων» των φορέων αυτών ώστε να προκύψει κατάργηση θέσεων εργασίας, αλλά είναι και «αβέβαιο αν οι εργασιακές σχέσεις στους φορείς θα επηρεασθούν στο μέλλον καθ΄ οιονδήποτε τρόπο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.