Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

7 άτομα που πρέπει να έχετε δίπλα σας μετά το χωρισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο χωρισμός είναι μία δύσκολη φάση στη ζωή ενός ατόμου. Αλλάζει όλη του η ζωή. Χάνεται η ασφάλεια και η ισορροπία που είχε μέχρι στιγμής. Την περίοδο αυτή πρέπει να έχει κοντά του άτομα που μπορούν να είναι βοηθητικά και να τον στηρίξουν.
  • Ένα άτομο που σας αγαπά πραγματικά: Μπορεί να είναι ένα συγγενικό πρόσωπο (μητέρα, πατέρας, αδελφή…) ή κάποιος φίλος. Σημασία έχει να είναι δίπλα σας τη στιγμή εκείνη στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας σας. Κάποιος που σας νοιάζεται πραγματικά χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα.
  • Ένας φίλος που δεν θα σας κρίνει. Όταν χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σας μπορεί να αντιδράσετε υπερβολικά κάνοντας πράγματα που αργότερα ίσως και να μετανιώσετε. Δεν μπορεί να σας βοηθήσει κάποιος που δεν κατανοεί το ψυχικό σας πόνο και κρίνει τις πράξεις. Το να σας γεμίσει με ενοχές δεν βοηθά.
  • Ένας φίλος που έχει περάσει απ΄τη θέση σας. Τον έχετε ανάγκη γιατί μπορεί να καταλάβει ακριβώς αυτό που βιώνετε. Έχει περάσει απ΄τη θέση σας και ξέρει.
  • Ένας φίλος ρεαλιστής. Παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς μπορεί να σας επαναφέρει αστραπιαία στην πραγματική ζωή κάθε φορά που νιώθετε πως όλα καταρρέουν και κατηγορείτε τον εαυτό σας γι΄αυτό. Οι φράσεις «Τα έχει ζωή», «Η ζωή είναι σκληρή», «Πρέπει να συνέλθεις γιατί η ζωή περνά» είναι οι αγαπημένες του.
  • Ένας φίλος που παριστάνει το «Συνήγορο του Διαβόλου». Η συμβολή του στο χωρισμό σας είναι εξίσου σημαντική. Είναι εκείνος που σκοπεύει να σας παρουσιάζει την αντίθετη πλευρά όλων όσων ισχυρίζεστε.
  • Ένας φίλος που θα σας εμπνεύσει να συνεχίσετε να ζείτε και να παλεύετε για τη ζωή. Θα σας βοηθήσει να ξανακάνετε τα πρώτα σας βήματα επαγγελματικά και θα σας γεμίσει με αυτοπεποίθηση.
  • Ένας φίλος που εκπροσωπεί τη ζωή. Είναι εκείνος που θα σας πιέσει να αρχίσετε να βγαίνετε και να κοινωνικοποιήστε και πάλι.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι καλό να υπάρχουν στη ζωή σας και να παίζει ο καθένας το δικό του ρόλο. Πάντως σε κάθε περίπτωση, όποια και αν είναι η δυσκολία όταν υπάρχουν άνθρωποι γύρω σας που σας αγαπούν και σας στηρίζουν τα πράγματα είναι καλύτερα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.