Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Η καρέτα καρέτα «Ελευθερία» απελευθερώθηκε στο Ρέθυμνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η «Ελευθερία» δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κατευθυνθεί στη θάλασσα.
Στις 25 Ιουνίου, η Ελευθερία, μία πολύ σοβαρά τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα που έμεινε σχεδόν ένα χρόνο στο Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ, αφέθηκε ελεύθερη και πλέον υγιής, στη θάλασσα του Ρεθύμνου.

Η εκδήλωση απελευθέρωσης πραγματοποιήθηκε από τον ΑΡΧΕΛΩΝ με τη συνδρομή του Δήμου Ρεθύμνης – Γραφείο Τουρισμού και στηρίχθηκε από τα ξενοδοχεία Porto Rethymno και Rithymna Beach του ομίλου Aquila Hotels & Resorts, που ήταν και οι βασικοί χορηγοί της εκδήλωσης, καθώς και από τη Σχολή Καταδύσεων Εvelin Divers.

Η καρέτα καρέτα «Ελευθερία» απελευθερώθηκε στο Ρέθυμνο

Στην εκδήλωση απελευθέρωσης, πού έλαβε χώρα μπροστά από το ξενοδοχείο Aquila Porto Rethymno, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης και η Αντιδημάρχος Τουρισμού-Πολιτισμού Πέπη Μπιρλιράκη. Ο κ Μαρινάκης επισήμανε τον προσανατολισμό του Δήμου στην αειφόρο ανάπτυξη, τονίζοντας τη σημαντικότητα της προστασίας της θαλάσσιας χελώνας ως πολύτιμο στοιχείο του φυσικού περιβάλλοντος του Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα η κ. Μπιρλιράκη, δήλωσε για άλλη μια φορά τη στήριξη του Δήμου στις προσπάθειες του ΑΡΧΕΛΩΝ και εξέφρασε την συγκίνησή της για την εκδήλωση.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του γνωστού παρουσιαστή, Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για την απελευθέρωση της Θαλάσσιας χελώνας όσο και για το έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ στη περιοχή του Ρεθύμνου.

Η απελευθέρωση, κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχής, μιας και η Ελευθερία δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κατευθυνθεί στη θάλασσα, αφήνοντας πίσω της τους συγκινημένους παρατηρητές της, οι οποίοι χειροκροτούσαν για αρκετή ώρα, μέχρι να χαθεί τελείως από το οπτικό τους πεδίο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.