Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Άδειες εξπρές για τουριστικά καταλύματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαδικασίες - εξπρές για τη χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια προβλέπει το νομοσχέδιο για τον τουρισμό. Παράλληλα οι τουριστικές κατοικίες θα μπορούν να πωλούνται από τα σχέδια.

Μέσα σε 50 ημέρες -και με διαδικασίες-εξπρές- θα παίρνουν πλέον το ειδικό σήμα λειτουργίας τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά ακόμα και στα ΚΕΠ.

Παράλληλα οι τουριστικές κατοικίες, που βρίσκονται μέσα σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα, θα μπορούν να πωλούνται από τα σχέδια, ενώ -με τα μέχρι τώρα ισχύοντα- για να προχωρήσει η πώληση έπρεπε να ολοκληρωθεί η μονάδα και να έχει και σήμα λειτουργίας.

Τα παραπάνω προβλέπονται μεταξύ άλλων στο νέο σχέδιο νόμου που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τίτλο: «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις.»

Το σχέδιο νόμου φέρνει 10 μεγάλες αλλαγές στις αδειοδοτήσεις, δίνει φορολογικά κίνητρα σε όσους αναλάβουν ρόλο χορηγού για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για τις ειδικές μορφές τουρισμού, «προστατεύει» τα μικρά νησιά από τα κότερα…

Στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μεγάλου αριθμού παράνομων καταλυμάτων που «θα πρέπει να περιοριστεί».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.