Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Οι νέοι μισθοί στην Παιδεία και την Υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μικρές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των εκπαιδευτικών, των καθηγητών πανεπιστημίων και των νοσηλευτών θα φέρει η εφαρμογή των ειδικών μισθολογίων στην Παιδεία και την Υγεία, σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει ριζικές αλλαγές στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα.

Μικρές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, των καθηγητών πανεπιστημίου και των νοσηλευτών και αντίστοιχες μειώσεις στους βασικούς μισθούς των 204.414 υπαλλήλων δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης φέρνει το νέο μισθολόγιο σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Σε μία προσπάθεια ανακατανομής του μισθολογικού κόστους που θα παραμείνει σταθερό στα 15,75 δισ. ευρώ η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για τη δικαιότερη κατανομή των κονδυλίων με στόχο να επιτευχθεί η αρχή «αμοιβή ανάλογα με τα προσόντα, την προϋπηρεσία και τη θέση ευθύνης σε όλο το Δημόσιο».

Στο πλαίσιο αυτό έχει διαμορφωθεί πρόταση για δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους εκπαιδευτικούς, τους νοσηλευτές και τους καθηγητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ προκειμένου να λάβουν μικρές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς ως δείγμα κοινωνικής δικαιοσύνης αφού σε πολλές περιπτώσεις αμείβονται χαμηλότερα από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι λαμβάνουν ακόμα στις αποδοχές τους μέρος των επιδομάτων προ μνημονίου ως προσωπική διαφορά μετά την πρώτη περικοπή του 25% που επιβλήθηκε το 2011.

Πιέσεις από την τρόικα

Η τρόικα πιέζει στην κατεύθυνση εξίσωσης των εισαγωγικών μισθών στο Δημόσιο με αυτούς του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή από 780 ευρώ να περικοπούν στα 580 ευρώ συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους μισθούς του Δημοσίου «χτίζονται» με βάση το μισθολόγιο.

Το νέο μισθολόγιο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο και θα ισχύσει από τις αρχές του 2015.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.