Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Παγκρήτια διάκριση για τα παιδιά του 4ου Γυμνασίου Χανίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο διαγωνισμό «English on the spot festival» συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Κρήτης.

Η ερευνητική δουλειά, η πρωτοτυπία, η ομαδικότητα, η συνεργασία, η ποικιλία στην εργασία των μαθητών της Α’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Χανίων κέρδισαν τα εύσημα και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του στον 6ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό του «English on the spot festival».


Παγκρήτια διάκριση για τα παιδιά του 4ου Γυμνασίου Χανίων

Ένα φεστιβάλ, στο οποίο συναγωνίζονται μαθητές από σχολεία όλης της Κρήτης σε διάφορες κατηγορίες με κοινό χαρακτηριστικό τη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Όπως μεταδίδουν τα «Χανιώτικα Νέα», με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Χρύσας Κοντοχρήστου τα παιδιά του Α1 – Α3 του 4ου Γυμνασίου αναζήτησαν στοιχεία για το αγγλικό Πάσχα, κατέγραψαν πολιτιστικές διαφορές και ομοιότητες, έκαναν τη μετάφραση, έφτιαξαν παραδοσιακά αγγλικά γλυκίσματα (τσουρεκάκια), τραγούδησαν και πήραν το 1ο βραβείο για το σύνολο του δρωμένου που παρουσίασαν.

«Στο πλαίσιο του μαθήματος των αγγλικών τα παιδιά μας παρουσίασαν ένα project που συνδύαζε θεατρικό δρώμενο, τραγούδι, έρευνα και… μαγειρική. Το κυριότερο όμως είναι ότι συνεργάστηκαν, αναζήτησαν, ήρθαν σε επαφή με διαφορετικά πολιτιστικά ήθη και δούλεψαν παράλληλα και τα αγγλικά τους», τονίζει η κ. Κοντοχρήστου, συμπληρώνοντας πως η όλη προσπάθεια δεν θα πετύχαινε χωρίς τη συνεργασία των γονιών των παιδιών που «η στήριξή τους ήταν συγκινητική», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.