Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Παραγουάη: 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν την Παραγουάη έχουν αναγκάσει περίπου 200.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσε η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της χώρας. Υπολογίζεται ότι περίπου 70.000 από τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξ αιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων είναι πολίτες της πρωτεύουσας Ασουνσιόν, μια πόλης περίπου 500.000 κατοίκων.

Οι πλημμύρες ακολούθησαν τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων που προκάλεσαν την υπερχείλιση των φραγμάτων στους μεγάλους ποταμούς Παραγουάη και Παρανά.

Αλλά και πέρα από τα σύνορα στην Αργεντινή έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια ειδικά στην πόλη Φορμόσα όπου εκτιμάται ότι περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς τις εστίες τους. Εν τω μεταξύ οι πλημμύρες στη Βραζιλία και στη νότια πολιτεία της χώρας τη Σάντα Καταρίνα έχουν προκαλέσει μεγάλη οικονομική καταστροφή. Οι τοπικές αρχές εκτιμούν τις ζημιές περίπου στα 519 εκατομμύρια ρεάλ (233 εκατομμύρια δολάρια) όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.