Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

«Τα ανθρώπινα όργανα δεν πρέπει να αγοράζονται ή να πωλούνται»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να απαγορευτεί η εμπορία ανθρωπίνων οργάνων ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Υπέρ της συνολικής και πλήρους απαγόρευσης της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων τάχθηκε σήμερα η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με αφορμή πρόσφατες προτάσεις ειδικών ότι «κάποια μορφή εμπορευματοποίησης» θα μπορούσε να εξεταστεί ως ένας τρόπος για την αντιμετώπιση της έλλειψης οργάνων για μεταμόσχευση, η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τάχθηκε ρητά υπέρ της συνολικής και καθολικής απαγόρευσης στην εμπορία ανθρωπίνων οργάνων.

Σε δήλωση της που εγκρίθηκε σήμερα ομόφωνα η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι «τα ανθρώπινα όργανα δεν πρέπει να αγοράζονται, να πωλούνται ή να προσπορίζουν κέρδος ή άλλα ανταλλάγματα, στα πρόσωπα από τα οποία έχουν αφαιρεθεί ή σε τρίτους».

Η μη εμπορία ανθρωπίνων οργάνων αποτελεί θεμελιώδη αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όπως έχει κατοχυρωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει η Επιτροπή, καταλήγοντας ότι, «η αφαίρεση ανθρωπίνων οργάνων για εμπορία, θα πρέπει να χαρακτηριστεί έγκλημα» σε διεθνές επίπεδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.