Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Συνέλαβαν πάλι τη Σουδανή που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Μίριαμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ισάγκ, η οποία βρισκόταν στη φυλακή επειδή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και αφέθηκε ελεύθερη, συνελήφθη πάλι, ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα.

Όπως αποκάλυψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συγγενής της νεαρής γυναίκας, η Μίριαμ από το Σουδάν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ, ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει την χώρα.



«Η εθνική ασφάλεια τη συνέλαβε μαζί με τον Ντάνιελ, τον σύζυγό της» δήλωσε χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη των δύο παιδιών τους, περιλαμβανομένου του βρέφους που γεννήθηκε στην φυλακή.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στα κεντρικά της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και ασφάλειας, προσέθεσε η πηγή.

«Είναι δικαίωμά της να φύγει από την χώρα» διαμαρτυρήθηκε ο συγγενής, ο οποίος δεν ήταν σε θέσει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Γεννημένη από μουσουλμάνο πατέρα, η Μίριαμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ισάγκ, 26 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο δι' απαγχονισμού την 15η Μαΐου με βάση τον ισλαμικό νόμο που εφαρμόζεται στο Σουδάν ο οποίος απαγορεύει την αλλαγή θρησκεύματος.

Η Μίριαμ παντρεύτηκε έναν χριστιανό και είναι πλέον μητέρα ενός αγοριού 20 μηνών, που βρισκόταν στην φυλακή μαζί της. Η νεαρή γυναίκα είχε επίσης καταδικασθεί σε 100 μαστιγώσεις μετά την καταδίκη της για μοιχεία. Σύμφωνα με την ερμηνεία της σαρίας στο Σουδάν, κάθε γάμος μεταξύ μιας μουσουλμάνας με έναν μη-μουσουλμάνου θεωρείται «μοιχεία».

Η ετυμηγορία είχε προκαλέσει την κατακραυγή και μια κινητοποίηση σε χώρες της Δύσης και στους κόλπος των οργανισμών προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πριν να ακυρωθεί χθες από ένα εφετείο που διέταξε την αποφυλάκιση της Ισάγκ.

Η Μίριαμ γεννήθηκε στην πολιτεία Γκεντάρεφ (ανατολικά) την 3η Νοεμβρίου του 1987. Ο πατέρας της, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, εγκατέλειψε την οικογενειακή εστία όταν εκείνη ήταν 5 ετών, αφήνοντας τη μητέρα της, μια χριστιανή ορθόδοξη, να τη μεγαλώσει με τις αρχές του θρησκεύματός της σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της ρωμαιοκαθολικής αρχιεπισκοπής του Χαρτούμ.

«Ποτέ της δεν υπήρξε μουσουλμάνα στη ζωή της» ανέφερε το κείμενο το οποίο είχε υπογράψει ο πατέρας Μούσα Τίμοθι Κάσο, εφημέριος της επισκοπής του Χαρτούμ. Η Ισάγκ είχε ασπαστεί τον καθολικισμό λίγο πριν το γάμο της, στα τέλη του 2011, με τον Ντάνιελ Ουάνι, έναν Αμερικανό πολίτη σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μετά την ανακοίνωση της αποφυλάκισής της, η νεαρή γυναίκα αμέσως κρύφτηκε «με το σύζυγό της και τα δύο της παιδιά σε έναν ασφαλές σημείο», καθώς φοβόταν για την ζωή της, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους της, τον Μοχάναντ Μουστάφα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.