Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Στην ατζέντα η αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Επιδιώξαμε να λύσουμε εμείς το πρόβλημα, όπως επιτυχημένα κάναμε και στην περίπτωση της ελονοσίας, και όχι να το παραπέμψουμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιδιώκοντας ταυτόχρονα το μέγιστο επίπεδο συνεργειών με το υπουργείο, τις υπηρεσίες μας, τους ιδιώτες κτηνιάτρους και τους ίδιους τους κτηνοτρόφους», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια ευρείας τεχνικής σύσκεψης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχου Κορασίδη, σήμερα για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού.

Ο γενικός γραμματέας από την πλευρά του τόνισε ότι η νόσος εμφανίστηκε σε εποχικό χρόνο νωρίτερο από αντίστοιχες περιπτώσεις, λόγω της κλιματικής αλλαγής, έκανε λόγο για αβλεψία ή αμέλεια διακινητών ζώων και επεσήμανε ότι ναι μεν η εξάπλωσή της είναι γρήγορη, το επίπεδο νοσηρότητας, ωστόσο, είναι χαμηλό.

Επιπλέον, σημείωσε κατηγορηματικά ότι η ασθένεια αυτή δεν έχει καμία επίπτωση στον ανθρώπινο οργανισμό, ούτε βλάπτει τους καταναλωτές κατά την κατανάλωση κρέατος ή τυροκομικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε πλήρης ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της νόσου του καταρροϊκού πυρετού και εξετάστηκαν οι τρόποι παρέμβασης για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσής του, αλλά και για την αντιμετώπισή της.

Άμεσα θα σταλεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο οδικός χάρτης των επόμενων ενεργειών και αποφασίστηκε να επαναληφθεί η σύσκεψη προκειμένου να είναι αποτελεσματικότερη η παρακολούθηση της καταπολέμησης της νόσου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.