Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ποιες είναι οι καλοκαιρινές δερματοπάθειες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμπτώματα και λύσεις.

Αρκετές δερματοπάθειες εκδηλώνονται πιο συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες εκτός από το έγκαυμα. Γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν τις λύσεις για να τις αντιμετωπίσετε. Ας δούμε λοιπόν τώρα ποιες είναι οι πιο συχνές…

Μυκητίαση
Οι μύκητες αναπαράγονται και εξαπλώνονται πιο εύκολα στο υγρό και ζεστό περιβάλλον. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα μέτρο πρόληψης κατά της συγκεκριμένης δερματοπάθειας είναι να κάνετε πολύ συχνά ντους και να πλένεστε με εδικά αντιμικροβιοτικά σαπούνια.

Δερματίτιδα
Η δερματίτιδα είναι πιθανό να οφείλεται στην επαφή με κάποιο δηλητηριώδες φυτό. Γι’ αυτό να προσέχετε στις εξόδους σας. Και να θυμάστε: Αν εμφανιστούν περίεργα σημάδια στο δέρμα, καλό θα ήταν να συμβουλευθείτε το δερματολόγο σας.

Θυλακίτιδα
Πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη που εμφανίζεται σε άτομα που φορούν πολύ στενά ρούχα. Ο λόγος είναι ότι τα υφάσματα πιέζουν υπερβολικά το θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα τα βακτήρια να αναπτύσσονται και να εξαπλώνονται ευκολότερα. Οι ειδικοί συνιστούν να μη φοράμε πολύ στενά ρούχα όταν γυμναζόμαστε ή όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.