Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πέθανε τα ξημερώματα ο οπαδός της Νάπολι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο δικηγόρος της οικογένειας ζητάει να κηρυχθεί εθνικό πένθος.

Ο Τσίρο Εσπόζιτο, ο οπαδός της Νάπολι που είχε δεχτεί πυροβολισμούς στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας στις 3 του περασμένου Μαΐου, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλευόταν ο άτυχος οπαδός, αναφέρει πως ο θάνατός του προήλθε από την κατάρρευση της λειτουργίας των ζωτικών οργάνων, αφού ο πολυτραυματίας δεν ανταποκρινόταν στις θεραπείες των γιατρών του νοσοκομείου «Τζεμέλι».



Όπως μετέδωσε εχθές το ιταλικό πρακτορείο «Ansa» η κατάσταση του Εσπόζιτο είχε επιδεινωθεί με τον ίδιο να βρίσκεται σε κώμα μη αναστρέψιμο, ουσιαστικά δηλαδή ήταν κλινικά νεκρός.

«Τα ξημερώματα η καρδιά του Τσίρο σταμάτησε να χτυπάει, ζητάμε η σημερινή μέρα να κηρυχθεί σαν μέρα εθνικού πένθους», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Άντζελο Πιζάνι, που ζήτησε να μην υπάρξουν επεισόδια στην κηδεία του και να μην υπάρξει καμία πράξη αντεκδίκησης για τον θάνατό του.

Σε μήνυμά του, ο θείος του ναπολιτάνου φιλάθλου ζητά «να μην προβεί κανείς, τώρα, σε πράξεις βίας, εν ονόματι του Τσίρο. Να μείνουν όλοι ψύχραιμοι διότι αυτή την στιγμή δεν χρειάζεται βία, αλλά σεβασμός».

Οι συγγενείς του υπογραμμίζουν, επίσης, ότι ο Εσπόζιτο παρενέβη στις συμπλοκές που είχαν δημιουργηθεί για να προστατέψει οικογένειες φιλάθλων της Νάπολη, οι οποίες επέβαιναν σε πούλμαν που είχε γίνει στόχος των χούλιγκαν.

Ιταλοί σχολιαστές αναφέρουν, πάντως, ότι ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ξέσπασμα νέας έντασης, ως συνέπεια του θανάτου του τριαντάχρονου ναπολιτάνου.

Αναμένεται, τέλος, η έγκριση αυστηρότερων μέτρων κατά της βίας στα στάδια, τα οποία έχει δεσμευθεί να υιοθετήσει ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με πιθανό «δια βίου αποκλεισμό» των οπαδών οι οποίοι ευθύνονται για πράξεις χουλιγκανισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.