Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Με ανεργία απειλούνται 99 διοικητικοί του Πανεπιστημίου Πατρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συλλαλητήριο αύριο στις 19:30 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Με άμεση απόλυση στις 15 Ιουνίου απειλούνται 99 διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος.

«Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με την κυβερνητική αξιολόγηση των δομών του, για να λειτουργήσει χρειάζεται 404 υπαλλήλους, σήμερα εργάζονται σ’ αυτό λιγότεροι από 300. Οι συνέπειες θα πλήξουν βίαια τις σπουδές και την έρευνα. Την ίδια ώρα που 1.165 εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια (99 στην Πάτρα) θα περάσουν στην ανεργία και στην εργασιακή περιπλάνηση, οι γονείς των φοιτητών θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Ταυτόχρονα το επιθυμητό αποτέλεσμα για το κεφάλαιο θα είναι διπλό: Από τη μία απελευθερώνονται νέοι τομείς κερδοφορίας για να διεισδύσει, με την παραχώρηση βασικών λειτουργιών των Α.Ε.Ι., αλλά και ολόκληρων εκπαιδευτικών κλάδων και από την άλλη τσακίζονται δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, ρίχνοντας το κόστος της εργατικής δύναμης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Την Παρασκευή στις 19:30 προγραμματίζεται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Γεωργίου «ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος».


Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.