Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Κόπηκε στα δύο ο δρόμος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λακκούβα κίνδυνος-θάνατος στην Ξάνθη λόγω της βροχόπτωσης.

Άνοιξε στα… δύο δρόμος στην Ξάνθη μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Έκπληκτοι οι κάτοικοι της πόλης αντίκρισαν μια μεγάλη λακκούβα στην οδό Μαραθώνος στο ύψος της Ανδρέου Δημητρίου.

Το οδόστρωμα υποχώρησε δημιουργώντας μια πελώρια χαραμάδα στη μέση ακριβώς του δρόμου, καθιστώντας ιδιαίτερα επικίνδυνη τη χρήση του. Σύμφωνα με τους περιοίκους η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών είχε ως συνέπεια ένα μεγάλο τμήμα της ασφάλτου να το... πάρει το ποτάμι των νερών που κατέβαιναν ορμητικά την οδό, λόγω και την κλήσης του οδοστρώματος. Στη θέση της ασφάλτου εμφανίστηκε μια πελώρια λακκούβα, που θυμίζει περισσότερο ανασκαφές, ενώ στη μέση αυτής τοποθετήθηκε απλώς μια προειδοποιητική πινακίδα, που επισημαίνει τον κίνδυνο στους οδηγούς των Ι.Χ.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη λακκούβα και κρίνεται επιτακτική η ανάγκη άμεσης επιδιόρθωσης του δρόμου, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα σε διερχόμενο όχημα.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα και παρά το γεγονός πως διανύουμε θεωρητικά τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού, ισχυρές βροχοπτώσεις και έντονο κύμα κακοκαιρίας πλήττουν την πόλη της Ξάνθης, δημιουργώντας αισθητά προβλήματα στους πολίτες αλλά και μια ατμόσφαιρα που θυμίζει περισσότερο χειμώνα.

Οι ξαφνικές μπόρες μετατρέπουν σε δευτερόλεπτα τους δρόμους της πόλης σε ορμητικά ποτάμια, καθώς σε πολλές γειτονιές της Ξάνθης έχουν φράξει τα φρεάτια της αποχέτευσης και έτσι καθίσταται αδύνατη η απομάκρυνση των νερών της βροχής, που συσσωρεύονται στο οδόστρωμα. Τα συσσωρευμένα νερά μπορεί να μην προκαλούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, ωστόσο συμβάλουν στην επιβάρυνση των δρόμων καθώς δημιουργούν περαιτέρω λακκούβες.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.