Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Το ριάλιτι που προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι παίκτριες καλούνται να γεννήσουν στη φύση, μόνες τους, χωρίς ιατρική βοήθεια.

Βλέποντας ένα βίντεο στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει μια γυναίκα να γεννάει σε ένα τροπικό ποτάμι τους ήρθε η ιδέα. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο βίντεο συγκέντρωσε 20 εκατομμύρια «χτυπήματα» τους επιβεβαίωσε αυτό που σκέφτονταν.

Έτσι, οι ιθύνοντες ενός αμερικάνικου καναλιού αποφάσισαν να γυρίσουν ένα νέο ριάλιτι σόου που θα ακολουθεί νέους γονείς, οι οποίοι επιλέγουν για… μαιευτήριο τη φύση. Οι γυναίκες θα γεννούν χωρίς τη βοήθεια γιατρών και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, παρά τις καιρικές συνθήκες.

Αμέσως μόλις έγινε η ανακοίνωση από το δίκτυο Lifetime, ήρθαν και οι πρώτες αντιδράσεις. Κριτικοί της τηλεόρασης έγραψαν ότι το συγκεκριμένο ριάλιτι μπορεί να δημιουργήσει μια νέα μόδα που όμως είναι άκρως επικίνδυνη για μητέρα και παιδί. Απ’ την άλλη, οι παραγωγοί του σόου εξήγησαν ότι δε θα δέχονται να συμμετάσχουν γυναίκες που θα γεννήσουν για πρώτη φορά και πως το γεγονός ότι θα βρίσκεται στο πλάι τους ένα ολόκληρο τηλεοπτικό συνεργείο θα προσφέρει ενός είδους ασφάλεια (!).

«Θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις-μέτρα για να είμαστε σίγουροι ότι οι μητέρες και τα μωρά θα είναι ασφαλή», τονίζει μια εκ των υπευθύνων του προγράμματος. Μετά από τη… διαφήμιση που έγινε –και τον ντόρο με τις κριτικές- αναμένουν ότι οι αιτήσεις για συμμετοχές θα είναι αρκετές, καθώς οι Αμερικανίδες θα θελήσουν να ξεφύγουν από το αποστειρωμένο περιβάλλον των νοσοκομείων και να ζήσουν αυτή τη σημαντική εμπειρία ως μια περιπέτεια, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Μετά από αυτό ήρθε απάντηση από τους κριτικούς, οι οποίοι τόνισαν ότι όλο αυτό μπορεί να παρασύρει κάποιους ανθρώπους και να θελήσουν να πραγματοποιήσουν τον τοκετό στο σπίτι, χωρίς γιατρό και βέβαια και χωρίς την… πολυτέλεια του να έχουν και ένα τηλεοπτικό συνεργείο δίπλα τους για να τους βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.