Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Εισαγγελική παρέμβαση στο ΑΠΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εισαγγελική εντολή να δοθούν τα πλήρη πρακτικά των συνεδριάσεων του Συμβουλίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων πρυτάνεων για τις εκλογές της 12ης Ιουνίου, εστάλη σήμερα στο Συμβούλιο του Ιδρύματος, μετά από αίτημα ενός εκ των δύο απορριφθέντων από τη διαδικασία προεπιλογής, καθηγητή Χημείας, Ανδρέα Γιαννακουδάκη.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, Βασίλη Ταρλατζή, το Συμβούλιο αναγνωρίζει το έννομο συμφέρον του αιτούντος και θα ανταποκριθεί στην εντολή εν ευθέτω χρόνω, καθώς όπως ανέφερε θα πρέπει να γίνει απομαγνητοφώνηση 15 ωρών συνεδριάσεων του σώματος, κάτι που απαιτεί αρκετό χρόνο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αιτήσεις για ορισμένα έγγραφα της συνεδρίασης ζήτησαν και οι δύο απορριφθέντες, ο καθηγητής Βιολογίας και νυν αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής, και ο κ. Γιαννακουδάκης.

Αναφερόμενος στην εισαγγελική εντολή για την έκδοση των πρακτικών, ο κ. Γιαννακουδάκης, ανέφερε ότι αιτήθηκε τα πλήρη πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του Συμβουλίου, κατά την οποία έγινε η προεπιλογή των υποψηφίων, αλλά και όλων όσων ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα, όπως επίσης των συζητήσεων που έγιναν στα αγγλικά και της απόφασης του Συμβουλίου με την οποία ζητούσε την παραίτησή του από τη θέση του μέλους του Συμβουλίου, λόγω του ενδιαφέροντός του να είναι υποψήφιος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «σκοπιμότητες» που οδήγησαν σε σειρά παρατυπιών και παρανομιών στην όλη διαδικασία, και ανέφερε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αίτηση αναστολής και ακύρωσης της διαδικασίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.