Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

«Μας έκαναν παρέα ποντίκια, σκορπιοί, σκουλήκια»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φοιτητές ζητούν οι πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου να φροντίσουν το θέμα της καθαριότητας.

Η υγειονομική κατάσταση στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ είναι ανυπόφορη. Γι’ αυτό και ο Σύλλογος Φοιτητών Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Αριστοτέλειο αντιδρά. Με ανακοίνωσή του μάλιστα, λέει: «Το τελευταίο διάστημα μας έκαναν παρέα ποντίκια, σκορπιοί, σκουλήκια και κατσαρίδες. Φυσικά, ο καυστικός λόγος των πρυτανικών Αρχών δεν είναι αρκετός για να καθαρίσει τις τουαλέτες», αναφέρουν οι φοιτητές. Και ζητούν να γίνει ψήφισμα για την καθαριότητα.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή τους:

«Τα τελευταία δύο χρόνια μετά την απόλυση μεγάλου μέρους των εργολαβικών καθαριστών (έμειναν 2 με 4 στο Πολυτεχνείο) η κατάσταση χειροτέρεψε. Οι περιστασιακές συμβάσεις εργασίας και οι εργολαβικές αντιμαχίες (με σκοπό την επίτευξη κέρδους) “παγώνουν” την καθαριότητα, καθώς ακόμα και όταν μια εργολαβία αναλαμβάνει τα ηνία, οι αντίπαλες εταιρίες συχνά υποβάλλουν καταγγελία, άρα δεν υπάρχει καθαριότητα μέχρι τη λήξη της δικαστικής διαδικασίας.

Δε μπορεί η καθαριότητα του ΑΠΘ να εξαρτάται από τα οικονομικά συμφέροντα του εργολάβου. Ένα μόνιμο πρόβλημα ζητά μόνιμη λύση. Είναι πάγια ανάγκη η καθαριότητα των σχολών, γι’ αυτό και απαιτεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με τη μορφή πανεπιστημιακού προσωπικού. Παρά τις αποφάσεις δεκάδων φοιτητικών συλλόγων τα τελευταία δύο χρόνια, οι πρυτανικές Αρχές κρατώντας συγκεκριμένη στάση, επιλέγουν να μη δίνουν λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας. Σαν Σύλλογος Φοιτητών Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, προτείνουμε το Πολυτεχνείο να κλείσει αποκλειστικά για να γίνει απολύμανση και υγειονομικός καθαρισμός και διαφωνούμε με το συμβολικό κλείσιμο σαν μέσο πίεσης, γιατί θεωρούμε ότι δεν αποτελεί μέσο πίεσης, όταν δε συνοδεύεται από τα απαραίτητα μέτρα και κινητοποιήσεις.
Απαιτούμε μόνιμο προσωπικό καθαριότητας με τη μορφή πανεπιστημιακού προσωπικού με ανθρώπινες σχέσεις εργασίας. Καλούμε τους φοιτητές να μαζικοποιήσουν τις γενικές συνελεύσεις, διεκδικώντας τα παραπάνω αιτήματα».


Πηγή: http://www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.